základní část, 16. kolo
04.01.2023 16:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Gabriel Strefezza (© AFP)

Lazio padlo v Lecce, nováček vyhrál 2:1

Z favoritů nepochodilo ve čtvrtečním kole Lazio, přestože na Via del Mare brzy vedlo. Římský celek se uchlácholil jednobrankovým vedením a Lecce, které ve druhém poločase výrazně přidalo, dokonalo obrat. Pro nováčka letošní Serie A to jsou cenné tři body v boji o konečnou záchranu. Zároveň jde o třetí výhru Lecce v řadě.

Zápas dvou rozdílných poločasů. I tak by se dalo charakterizovat utkání mezi domácím US Lecce a Laziem. Favoritem byli svěřenci trenéra Maurizia Sarriho a první poločas se vyvinul dle jejich představ.

První vážnější nebezpečí vzešlo z volného přímého kopu a hlavičce Casaleho, kterou skvěle vychytal brankář Falcone. O sedm minut později už se Biancocelesti radovali z vedoucího gólu. Ciro Immobile si pohlídal ofsajdovou hranici a po průnikové přihrávce neomylně zakončil. Lazio vedlo a mělo i další příležitosti. Ve 25. minutě zakončoval nad branku aktivně hrající Bašić a kanonýr Immobile tentokrát ve slušné pozici nezakončil. Nic dalšího si Lazio nevytvořilo, nicméně o přestávce bylo spokojenějším týmem.

Lecce pochopitelně nic nevzdávalo a po změně stran předvedlo zcela jiný výkon. Zatímco v prvním poločase nedokázalo ohrozit Provedela, v tom druhém odstřelovalo jeho branku a utkání nakonec otočilo ve svůj prospěch. Provedel zasahoval už ve 48. minutě po tvrdé ráně Colomba a o devět minut později inkasoval z kopačky Gabriela Strefezzy. Vyrovnání Lecce bylo naprosto zasloužené. Di Francescovu ránu brankář Lazia vyrazil a z druhé vlny rovnou z první trefil odkrytou branku Strefezza - 1:1.

Domácí byli jako polití živou vodou a najednou jich bylo plné hřiště. Lazio si nevědělo rady a otočku z pohledu domácích dokonal Lorenzo Colombo. Di Francesco si naběhl na vzdálenější tyč, aby odtud poslal z voleje střílený centr a Lorenzo Colombo na malém vápně trefil prázdnou branku. Stadion Via del Mare zachvátila euforie.

Do konce zápasu ale zbývalo více než dvacet minut a Lazio ještě mělo čas na reakci. V 80. minutě prováhal ideální možnost ke koncovce Felipe Anderson a i další útočné snažení vycházelo vniveč. Sudí přidali navrch ještě sedm minut nastaveného času, ovšem během nich se hra Lazia zmítala v křeči.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele