základní část, 20. kolo
27.01.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Tonny Vilhena (© AFP)

První vítězství pro staronového kouče. Bitvu na jihu Itálie ovládla Salernitana

Fotbalisté Lecce podlehli na domácí půdě ve 20. kole Serie A Salernitaně 1:2. V historicky druhém střetnutí obou celků mezi italskou elitou otevřel skóre již v páté minutě dalekonosnou ranou bývalý hráč Villarrealu Boulaye Dia, jenž si připsal i asistenci na rozhodující druhou branku, kterou vsítil Tonny Vilhena. Trenér hostí Davide Nicola, za kterého nenašlo vedení týmu ze Salerna náhradu, tak při své premiéře ve městě nacházejícím se na podpatku italské boty dokázal svůj tým dovést k prvnímu vítězství od konce října, kdy celek z Kampánie obral o tři body Lazio.

Proti žádnému jinému celku současné Serie A nemělo Lecce lepší procentuální úspěšnost vítězství než právě proti Salernitaně. Porazilo ji téměř v polovině vzájemných střetnutí, a stejně tak tomu bylo i v září, kdy se spolu utkali v duelu sedmého kola. Tehdy se jednalo o jejich premiérový souboj na půdě nejvyšší soutěže a jeho hrdinou se stal Gabriel Strefezza, jenž chvíli před koncem rozhodl o výhře Giallorossi.

Do první příležitosti se v páté minutě dostali hosté a hned z toho byla úvodní branka. K odraženému balonu se dostal Dia, jenž se zpoza vápna střelou z první trefil přesně k levé tyči. Žlutočervení mohli odpovědět po rohovém kopu, Samuel Umtiti však hlavičkoval vedle. Nevyužitá šance ho mohla mrzet dvojnásobně, jelikož se ve 20. minutě podruhé radoval celek ze Salerna. Dobře hrající Dia přihrál do vápna na Vilhenu, který si se zakončením poradil bez větších problémů. O tři minuty později se již dočkali gólové radosti i domácí. Levý bek Giuseppe Pezzella poslal z levé strany přízemní pas, který si v pokutovém území našel hrdinu minulého vzájemného utkání, Strefezza, a snížil.

Druhý poločas začal sérií zajímavých momentů na obou stranách, žádná situace však ke změně skóre nevedla. V 64. minutě se k exekuci přímého kopu z větší vzdálenosti postavil střelec druhé branky Vilhena, proti jehož ráně musel dobrý zákrok vytáhnout Wladimiro Falcone. Spád hry postupně opadal, díky čemuž se Lecce již k přílišnému ohrožení brány nedostávalo. Fotbalisté Salernitany se ještě snažili ohrozit obranu soupeře, který musel hru více otevřít, ani to však na výsledku již nic nezměnilo.

Historicky teprve druhý vzájemný zápas v rámci nejvyšší italské soutěže tak skončil zcela odlišně než ten první, a to výhrou Salernitany. Ta v příštím kole 7. února přivítá Juventus, Lecce se už o tři dny dříve představí na hřišti Cremonese.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele