základní část, 7. kolo
18.09.2022 15:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Sergej Milinkovič-Savič (© AFP)

Lazio napravilo kolaps z Dánska a rozdrtilo Cremonese 4:0

Jaký to rozdíl oproti čtvrtečnímu vystoupení v dánském Midtjyllandu, po kterém se snesla na hráče Lazia vlna kritiky. Biancocelesti na to zareagovali tím nejlepším způsobem a v Cremonese zvítězili vysoko 4:0. Dvě branky vstřelil Ciro Immobile a po jednom gólu zapsali Sergej Milinković-Savić a španělský křídelník Pedro.

Lazio dalo zapomenout na čtvrteční kolaps v Evropské lize a v Cremonese nenechalo od počátku nikoho na pochybách. V 7. minutě vyslal Milinković-Savić kolmou přihrávkou Cira Immobileho, ten přesprintoval stínujícího Chiricheşe a neomylně zakončil. O několik minut později to už bylo 2:0, protože penaltu nařízenou za ruku Ločošviliho proměnil opět kanonýr Ciro Immobile.

Trenér domácích Alvini musel vzápětí střídat zraněného Chiricheşe a tím citelně zasáhnout do obranné řady. Lazio bylo díky rychlým brankám v laufu a těsně před odchodem do šaten zvýšilo už na 3:0. Zaccagniho střelu sice Radu dobře vyrazil, ale dorážejícímu Milinkovićovi-Savićovi nestálo nic v cestě.

Po změně stran pokračovala ofenzivní smršť Lazia a v 50. minutě odmítl završit hattrick kapitán Immobile. Po hrubé chybě defenzívy mu předkládal balón před prázdnou branku Anderson, jenomže Immobile vzácně selhal.

Lazio už nepotřebovalo nikam spěchat. Tříbrankový náskok se jevil jako dostatečný a po většinu druhého poločasu tak tempo hry opadlo. Až v 71. minutě se pokusil o akrobatické zakončení nůžkami domácí Valeri a Provedel musel reflexivně zareagovat. Biancocelesti se nakonec dočkali i čtvrtého zásahu. Immobile tentokrát v roli nahrávače posunul balón na Pedra a ten pečlivou střelou tyči nedal Raduovi šanci. To už byl pro Cremonese nepříjemný debakl, navíc do konce zápasu zbývalo ještě zhruba patnáct minut.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho chtěli završit pro soupeře nepopulárního "bůra", ale stoper Romagnoli hlavičkoval po rohovém kopu jen do tyče. Nic dalšího už se v utkání nestalo a Lazio tak zapsalo očekávanou výhru, čímž si zároveň udrželo kontakt s vedoucí špičkou. Pokud jde o Cremonese, to zůstává s pouhými dvěma body v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele