základní část, 20. kolo
28.01.2023 18:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter vyhrál v Cremoně 2:1

Nečekané zaváhání z minulého kola se Interu povedlo napravit a v Cremoně vyhrál 2:1. Jednoduchý zápas to pro Nerazzurri v žádném případě nebyl, protože nováček šel už po jedenácti minutách do vedení. Inter nezmatkoval a svojí kvalitou nakonec zvládl výsledek otočit - obě branky přitom vstřelil Lautaro Martínez.

Inter v minulém kole doma senzačně padl s Empoli a ani zápas s Cremonese se pro něho nevyvíjel dobře. Už v 11. minutě vyslal parádní střelu na branku David Okereke, a jakkoliv se Onana proletěl vzduchem, balón neměl šanci zasáhnout. Krásná branka znamenala překvapivý vývoj, ovšem Inter přispěchal s rychlou odpovědí.

Po centru Çalhanoğlua ještě neuspěl Džeko, avšak jen o čtyři minuty později rozvlnil síť Lautaro Martínez. Argentinský útočník pohotově dorazil střelu Džeka, kterou Carnesecchi vyrazil před sebe. Ve skrumáži těl se nejlépe zorientoval právě milánský útočník. Cremonese se nenechalo vyrovnávací brankou zviklat a za chvíli mohlo opět udeřit. Okereke našel centrem Benassiho a ten trefil jen hruď Onany. Vzápětí na druhé straně prosvištěl balón těsně vedle po ráně Lautara Martíneze.

Inter ale postupně přebíral iniciativu a před koncem poločasu musel Carnesecchi zasahovat po střele Dimarca i dorážce Lautara Martíneze. První poločas musel diváky jednoznačně těšit, šance na obou stranách i dvě branky znamenaly poločasovou plichtu.

Ústřední postavou zápasu byl mistr světa z Kataru Lautaro Martínez. Útočník Interu měl několik šancí i po změně stran a v 65. minutě to byl on, kdo strhl vedení na stranu Nerazzurri. Na ofsajdové hranici si převzal balón a umístěnou střelou překonal Carnesecchiho.

Cremonese ještě mělo dostatek času na odpověď, ale Inter už domácí do ničeho nepustil. Milánský celek měl ještě v nastavení na kopačce pojistku, nicméně stav 2:1 už se nezměnil. Inzaghiho svěřenci se tak posunuli na průběžné druhé místo, nicméně nejbližší konkurenti mají své utkání teprve před sebou. Pokud jde o Cremonese, to zůstává na posledním místě tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele