základní část, 36. kolo
20.05.2023 15:00 CET
1 : 5
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Boloňa zdemolovala Cremonu a prakticky jí odsoudila k sestupu

V Serii A se rýsuje druhý sestupující. Po Sampdorii jím s velkou pravděpodobností bude Cremonese, které před vlastními diváky absolutně selhalo a s Boloňou prohrálo 1:5. Nováčkovi zbývá dohrát dva zápasy, přičemž na nesestupové pozice ztrácí šest bodů.

Cremonese pomůže už jen zázrak. Domácí fotbalisté přitom v posledních kolech předváděli dobré výkony a obrat o body dokázali i AC Milán, jenomže proti Boloni bylo od začátku všechno špatně.

Už ve 14. minutě dostal přespříliš prostoru Musa Barrow a jeho polostřílený centr zasáhl na malém vápně hlavou Marko Arnautović. Rychlé vedení Rossoblu ještě navýšili, když propadlý balón dostal za brankářova záda Lewis Ferguson. Hosté se dostali do naprostého laufu a na hřišti dominovali. Brankář Carnesecchi vytáhl ve 36. minutě Domínguezovu ránu a stejně si vedl i vzápětí po dělovce Orsoliniho. Hra Cremony neexistovala a Boloňa v závěru prvního poločasu přidala třetí gól. Stefan Posch si naskočil na rohový kop a utkání de facto rozhodl.

Historie fotbalu samozřejmě zná obraty z nepříznivého výsledku 0:3, ale tohle nebyl tento případ. Boloňa totiž dál dominovala. Cremona sice reklamovala Bonifaziho hru ramenem jako prohřešek proti pravidlům, ale penalty se nedočkala. Místo toho přišla v 62. minutě už čtvrtá branka. Riccardo Orsolini postupoval sám na brankáře, udělal mu hokejový blafák a neomylně zakončil - 4:0.

Cremonese bylo na ručník, ovšem rozhodlo se nevzdat a mělo své příležitosti. Skorupski musel v 70. minutě nadvakrát zasahovat a rovněž Carnesecchi měl o práci postaráno. V 73. minutě měli domácí šanci na zmírnění výsledku, protože Orsolini uviděl za ostrý faul druhou žlutou kartu a Boloňa šla do oslabení.

I v převaze však Cremonese kapitulovalo. Nicola Sansone potrestal rychlý kontr pátou brankou a debakl byl ještě zvýrazněn. Alespoň čestného úspěchu se domácí dočkali v nastaveném čase. Po standardní situaci se balón odrazil na kopačku Daniela Ciofaniho a ten tvrdou ranou udělal za zápasem tečku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele