základní část, 28. kolo
01.04.2023 15:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Slavící hráči Atalanty (© AFP)

Atalanta se v Cremoně trápila, nakonec však vyhrála

Důležité tři body do tabulky získala Atalanta Bergamo. V Cremoně jí čekal trápící se domácí tým a i když z toho bylo vítězství, jednoduchá cesta k němu nevedla. Rozhodující branku vstřelil Jeremie Boga až čtvrthodinu před koncem a v nastavení se povedlo ještě zvýšit. Atalanta tak zůstává ve hře o Ligu mistrů, kdežto Cremonese se z posledního místa jen tak neodlepí.

V záchranu Cremonese už věří jen málokdo a nic se na tom nezmění ani po tomto víkendu. Poslední tým Serie A chtěl vstoupit do utkání aktivněji a minimálně pro první minuty se mu to dařilo. Atalanta však postupně vyrovnala tempo hry a k vidění byla vyrovnaná partie. Prakticky celý první poločas se dařilo Cremonese držet ofenzivní choutky Atalanty na uzdě, než přišla předposlední minuta.

Ve 44. minutě se totiž Atalantě podařila akce a i s trochou štěstí vstřelil Marten de Roon vedoucí branku. Všemu předcházel centr Zapaty, který obrana domácích nešťastně srazila na hranici vápna a tam se de Roon svým střeleckým pokusem nemýlil.

Cremonese se dočkalo vyrovnání po změně stran a nutno podotknout, že také s dávkou štěstí. Reprezentační obránce Rafael Tolói zahrál v pokutovém území rukou a následovala penalta. Daniel Ciofani jí s přehledem proměnil a začínalo se od znova. Cremonese v tu chvíli věřilo, že je schopné utkání zvládnout za tři body, ale projevila se větší kvalita.

A ta přeci jenom byla na straně Bergamaschi a ti si v 72. minutě vzali vedení zpátky. Höjlund nastartoval po lajně rychlé nohy a předložil skvělou přihrávku na zakončujícího Jeremieho Bogu. Atalanta pak měla další šance definitivně rozhodnout a po přihrávce de Roon selhal v zakončení Höjlund. Třetí gól Bergamaschi přišel až v nastaveném čase do otevřené obrany. Zapata potáhl balón do šestnáctky, tam ho předložil Édersonovi, který ještě vyšperkoval akci přihrávkou na skórujícího Ademolu Lookmana. Domácí tým rezignoval a na odpor už se nezmohl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele