základní část, 26. kolo
12.03.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Rolando Mandragora (© AFP)

Fiorentina ovládla duel v Cremonese

Další tři body do tabulky získala Fiorentina, která si dle očekávání poradila s posledním Cremonese 2:0. Viola si zajistila vedení díky brance Rolanda Mandragory a po změně stran pečetil výsledek Arthur Cabral. Cremonese zůstává beznadějně poslední a zachránit nejvyšší soutěž bude už hodně obtížné.

Naopak pro Fiorentinu to byla už třetí ligová výhra v řadě a budeme-li počítat všechny soutěžní zápasy, je to už šesté utkání v řadě bez porážky. Tým trenéra Vincenza Italiana tak potvrdil vzrůstající formu.

Cremonese chtělo vyrukovat aktivně a i když se to podařilo, první gól vstřelili hosté. Ve 28. minutě zkrotil balón uvnitř vápna Rolando Mandragora a i v obležení obránců dokázal přesně zamířit - 1:0. Inkasovaná branka s Cremonese zacloumala a až do konce prvního poločasu si domácí nic nevytvořilo.

Fiorentinu ještě čekala druhé půle, ale Italianovým svěřencům se podařilo krátce po změně stran zvýšit a tím utkání rozhodnout. Po pěkné kombinaci zakončoval do prázdné branky Arthur Cabral a tři body byly na cestě do Florencie.

Domácí ještě měli čas a i když vyprodukovali na branku Sirigua celkem pět střel, prosadit se nedokázali. V asi největší šanci byl Okereke, ale Sirigu ho výtečně vychytal. Celé utkání v dresu Fiorentiny odehrál český záložník Antonín Barák, ovšem mezi střelce se nezapsal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele