základní část, 21. kolo
05.02.2023 12:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelia a Victor Osimhen (© AFP)

Neapol v La Spezii nezaváhala a dál kraluje s ohromným náskokem

Mistrovský titul je zase o něco blíže. Neapol bez problémů zvítězila na hřišti Spezie 3:0, a svůj náskok může po víkendu ještě navýšit. Pod jednoznačný výsledek se znovu nejvýrazněji podepsala dvojice Victor Osimhen, Chviča Kvaracchelia.

Zatímco všichni velcí favorité v Serii A ztrácejí, jediná Neapol dál suverénně kraluje. A po tomto víkendu bude zase o něco blíže mistrovskému titulu. Koneckonců Spezia nakonec nebyla vážným protivníkem.

Domácí drželi s Partenopei krok jen v prvním poločase, kdy také udrželi čisté konto. V 11. minutě ale měli velké štěstí, když Di Lorenzova hlavička zamířila těsně vedle. Na delší dobu to však byla jediná příležitost hostů a vlastně i domácích. Až pět minut před přestávkou vysunul Kvaracchelia rychlonohého Osimhena, jenomže ještě rychlejší byl výběh brankáře Dragowského.

Byla to nakonec právě dvojice Kvaracchelia - Osimhen, která nakonec rozhodla utkání ve prospěch Neapole. Ve 46. minutě zahrál ve vápně rukou Reca a gruzínský reprezentant měl k dispozici pokutový kop. Šikovný křídelník ho proměnil a uvolnil stavidla dalšímu gólovému představení.

Zhruba o dvacet minut později zvýšil na 2:0 aktuálně nejlepší střelec Neapole i Serie A Victor Osimhen. Obrana Spezie mu to hodně usnadnila, protože před padajícím balónem ho nechala vyskočit, a útočník pak hlavou vsítil druhý gól.

Obrana Spezie se sesypala, Partenopei dál útočili. Svou druhou branku v zápase vstřelil Osimhen vzápětí a nezištnou přihrávku mu předložil opět Kvaracchelia. Osud utkání byl rozhodnut a na výsledku 3:0 už se nic nezměnilo. Neapol si tak pojistila první místo s velkým náskokem, Spezia se naopak drží jen těsně nad sestupovou propastí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele