základní část, 23. kolo
19.02.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Kean a Di María zařídili výhru Juventusu v La Spezii

Juventus si po neúspěchu v Evropské lize spravil chuť a v La Spezii zvítězil 2:0. Pro "Starou dámu" jsou to důležité tři body, které jí v tabulce posouvají už na sedmé místo! Ztráta na pohárové příčky je však pořád značná.

Juventus se vidiny evropských pohárů nevzdává, potřebuje však neustále vítězit. Proti Spezii se mu to povedlo, protože už v prvním poločase skóroval Moise Kean a po změně stran pojistil výsledek Ángel Di María.

Hosté se střelecky prosadili už v 17. minutě, ale tehdy ještě Vlahovićův zásah kvůli ofsajdovému postavení neplatil. Chvíli na to postihla Spezii nepříjemnost, neboť se jí zranil brankář Dragowski a toho nahradil Federico Marchetti. Zkušený brankář však po pár minutách pobytu na hřišti inkasoval. Kostićův centr se štěstím prošel k Moisesovi Keanovi a ten z první poslal "Starou dámu" do vedení. Spezia mohla v nezáživné první půli odpovědět, kdyby hlavičkující Gyasi mířil přesněji.

Z pohledu obou celků to nebyl úplně optimální první poločas, nicméně Juventus mohl být spokojenější. Trenér Allegri přesto udělal dvě změny a v 65. minutě vstřelili hosté druhý gól. Ángel Di María se rozhodl z hranice šestnáctky vystřelit a proti jeho přesně mířené střele k tyči se Marchetti natahoval marně.

Juventus se mohl definitivně uklidnit a kontrolovat nadějný stav. Spezia se sympaticky nevzdávala, prolomit obranu "Staré dámy" se jí ale nepodařilo. Hosty přitom dvakrát zachránil jistým zákrokem Perin - nejprve proti Gyasimu a v závěru i proti Nikolaovi. Juventus vyhrál 2:0 a posunul se už na sedmé místo tabulky, kdežto Spezia se drží těsně nad sestupovou propastí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele