základní část, 16. kolo
04.01.2023 14:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Emmanuel Gyasi (© AFP)

Spezia zaskočila Atalantu, ale v závěru přišla o výhru

Překvapivý výsledek se zrodil v La Spezii, kde domácí fotbalisté zaskočili favorizovanou Atalantu Bergamo. Ještě v nastavení vedli, ale o tři body přišli, protože se trefil Mario Pašalić. Konečná remíza 2:2 je tak ztrátou pro oba celky.

Atalantě se v této sezoně zrovna dvakrát nedaří a po mistrovství světa v Kataru chtěla začít lépe a vrátit se do bojů o první čtyřku. V La Spezii jí ale čekal odhodlaný soupeř, který se chce za každou cenu vyhnout sestupu.

A právě toto odhodlání bylo silnější, než touha Atalanty po třech bodech. Spezia odehrála velmi dobré utkání a do vedení šla už po osmi minutách. Výbornou práci odvedl Nzola, aby jeho přihrávku na malé vápno dopravil do sítě Emmanuel Gyasi - 1:0. Zaskočená Atalanta se vrhla do útoku, ale výsledkem byl jen střet Zoeta se Zapatou, což oba odnesli zraněním a následným střídáním.

Ve 31. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek. M'bala Nzola se úspěšně vyhnul ofsajdové pasti a kolmici Bourabii chladnokrevně zakončil - 2:0. To už byl pro Orobici velký problém, který se nedařilo vyřešit. Před koncem poločasu zachránil domácí výtečným zákrokem náhradní brankář Zovko a na druhé straně na poslední chvíli zasáhl ve prospěch Bergamaschi Palomino.

Na začátku druhého poločasu byla Spezia pořád dost aktivní a Nzolu konečky prstů vychytal Sportiello. Po hodině hry dokonce domácí zvýšili na 3:0, ale Ampaduova branka nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Atalanta se tak se štěstím stále držela ve hře, byť ztrácela dvě branky.

Třetí gól by znamenal definitivní jistotu, ovšem domácím se ho nedařilo vstřelit a v 77. minutě bylo všechno jinak. Po přihrávce Zappacosty se uvolnil Rasmus Höjlund a vstřelil kontaktní gól. Atalanta měla na vyrovnání více než třináct minut a Spezia se srdnatě bránila. Užuž to vypadalo, že domácí získají tři body, ale ve třetí minutě nastavení neubránili vrácený centr a Mario Pašalić zblízka vyrovnal na 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele