základní část, 12. kolo
30.10.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Fiorentina má další body, dnes porazila Spezii

"Fialky" zvládly náročný duel na půdě Spezie a i když měly k perfektnímu duelu dost daleko, přeci jen si dokázaly připsat tři body. Ukončily tak sérii čtyř zápasů bez výhry v řadě a posunuly se na dvanácté místo v nedokončené tabulce. Spezia naopak neopustí šestnáctou příčku.

Fiorentina potřebovala konečně zabrat i v lize, ale proti Spezii ji čekala hodně náročná práce. To jí dost rázně připomněl Gyasi, který se vřítil do vápna a padal, ale ještě před tím dokázal míč napálit směrem k brankáři Terraccianovi. Ten si ale nadvakrát poradil. Gyasi si po chvíli věděl rady s obrannou dvojicí Fiorentiny a vypálil, ale i s touto prací byl Terracciano hotov celkem svědomitě.

"Fialky" se nemohly dostat do tempa, ale nakonec jim pomohla standardní situace. Biraghi zahrál rohový kop ve 14. minutě přesně na hlavu Nikoly Milenkoviće a ten překonal ještě nedávno svého kolegu Dragowského.

Polský gólman, který působí ve Spezii od léta, málem kapituloval o tři minuty později po šanci Joviće, jenže srbský kanonýr si vybral špatnou stranu. Za svůj chrabrý úvod zápasu si ale domácí gól přeci jen zasloužili a dočkali se ho ve 35. minutě. Na zadní tyči stál volný Nzola a povedlo se mu Ekdalovo přisunutí poslat až do sítě.

Sedm minut po změně stran mohl Viole vrátit vedení Kouamé, jenže jeho ránu nakonec tečoval obránce Kiwior těsně vedle. Hostům se dlouho nedařilo vytvořit si tlak a naopak mohli v 76. minutě sami inkasovat. Jenže po střele Strelce se ukázal opět spolehlivý Terracciano, který konečky prstů jeho ránu vyrazil. A to Fialky zachránilo, protože v 90. minutě se dokázal uvolnit Arthur Cabral a dorážku už dostal do míče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele