základní část, 17. kolo
09.01.2023 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu (© AFP)

Hellas velebí dvougólového střelce Lazoviće, Cremonese klesá na poslední příčku

Budoucnost Cremonese začíná mít hrozivě vypadající kontury, protože nováček dnes nezvládl důležitý záchranářský souboj. Všechny tři body a k tomu čisté konto navrch si přivlastnil Hellas.

Pro Cremonese znamená prohra v pondělní dohrávce jediné - spadlo až na poslední příčku ligy, kde vystřídalo právě Hellas. Domácí velebí Darka Lazoviće, který se dnes postaral o obě branky svého týmu. A začal velmi zostra, protože tu první trefu si přichystal už po devíti minutách. Taméze vrátil míč po špatném odkopu zpět do vápna a Kallon nahrál na Darka Lazoviće. Ten se s míčem otočil a vypálil naprosto přesně - 1:0 pro Hellas.

Brankáře Carnesecchiho pak tvrdou hlavičkou vyzkoušel veterán Milan Đurić, ale s jeho pokusem si mladý gólman poradil. Další atak Hellasu už ale neustál. Mladý bek Josh Doig rozkmital své rychlé nohy a přeběhl od vlastního vápna až k tomu soupeřovu. V něm našel opět špatně hlídaného Lazoviće a zkušený hráč si připsal druhý zásah dnešního duelu.

Doig mohl málem znovu asistovat na gól po třiceti minutách, jenže Kallon svou střelu nepřipravil pořádně a vysoko přestřelil bránu. Druhou půli začalo Cremonese opět jen velmi vlažně a protože v jeho barvách došlo k několikanásobnému střídání. Ani Okereke s Afenou-Gyanem a Tsadjoutem ale moc nepomohli. Posledně jmenovaný hráč sice patnáct minut před koncem tvrdě vypálil a v nastavení dokonce prakticky sám hlavičkoval, ale brankář Lorenzo Montipò si s oběma jeho pokusy poradil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele