základní část, 21. kolo
06.02.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Hellas plichtil s Laziem, ve Veroně padlo po jedné brance na obou stranách

Na čtvrtém místě tabulky se osamostatnilo Lazio, ale spokojené být nemůže. Biancocelesti očekávali ve Veroně přísun tří bodů, ale na úvodní branku Pedra nikdo z věčného města nenavázal a Hellas prostřednictvím Cyrila Ngongeho vyrovnal.

S remízou 1:1 budou nakonec spokojenější domácí. Hellas totiž bojuje o záchranu, kde se počítá každý bod a zvláště se soupeřem, který bojuje o Ligu mistrů.

Lazio nepomohl ke třem bodům ani střelec Ciro Immobile, který začal od úvodní minuty. I když měli hosté větší převahu, museli si dávat dobrý pozor na útočné výpady Hellasu. V 19. minutě prověřil Provedela Ngonge a z bezprostřední dorážky trestuhodně přestřelil Doig. I další slibná příležitost patřila Hellasu a Depaoliho po rohovém kopu opět vychytal Provedel.

Hosté se osmělili až v závěru poločasu a nejprve Pedro vysoko přestřelil a o chvíli později už rozvlnil síť, když po otočce s balónem technicky zakončil. Lazio vedlo 1:0, ale na Stadio Bentegodi ho ještě čekala pořádná šichta.

Hellas nehrál vůbec špatně a v 51. minutě to vyjádřil i gólově. Lazović při standardní situaci odcentroval a Cyril Ngonge hlavou překonal Provedela. Domácí pak neskutečně ožili a hned vzápětí orazítkoval tyčku Lazović. Defenzíva Biancocelesti kupila jednu chybu za druhou, ale Hellas toho nakonec nedokázal využít.

A v nastavení mohl litovat, protože Lazio mělo velkou šanci rozhodnout. Zaccagni byl na malém vápně nehlídaný a patičkou zády k brance nepropasíroval balón do sítě. Hellas si oddechl a utkání s Laziem nakonec zremizoval. Pro hosty je to ztráta, Hellas snížil manko na Spezii na rozdíl čtyř bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat
Pharrell

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele