základní část, 22. kolo
11.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Emanuel Vignato (© AFP)

Empoli remizovalo se Spezií

Celkem čtyři branky viděli diváci na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. Domácí ekipa prohrávala po prvním poločase už o dva góly, ale nevzdala se a postupně srovnala na konečných 2:2. V zápase rovněž padly dvě červené karty. Fabiano Parisi jí uviděl už po jedenadvaceti minutách, ale na začátku druhého poločasu ho napodobil Salvatore Esposito.

Vyloučení Fabiana Parisiho bylo prvním výrazným okamžikem zápasu. Brankář Vicario šel z branky a nezasáhl míč, načež Przemysław Wiśniewski zakončoval a na brankové čáře zahrál rukou Parisi. Následoval jasný verdikt - červená karta a pokutový kop. V pořadí třetí trest obstaral Daniele Verde a to z opakovaného pokutového kopu. Spezia vedla a vše jí v tu chvíli hrálo do karet. Navíc ve 31. minutě zvyšoval opět Daniele Verde už na rozdíl dvou branek. Střela hostujícího hráče parádně zapadla do pravého horního rohu.

Zaskočené Empoli se nezmohlo na nic a navíc hrálo v početní nevýhodě. Hned na začátku druhé půle však došlo ke zvratu. Salvatore Esposito uviděl druhou žlutou a počet sil se na hrací ploše vyrovnal. To dalo domácím naději a dvacet minut před koncem přišla kontaktní branka. Nicolò Cambiaghi dostal ideální zpětnou přihrávku a brankář proti jeho střele zblízka neměl nárok.

Spezia poté dlouho hájila těsné vedení a byla blízko třem bodům, nicméně v nastavení srovnal na konečných 2:2 Emanuel Vignato. Drągowski s tím přitom nemohl nic dělat, protože Vignato balón dorážel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele