základní část, 9. kolo
10.10.2022 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio deklasovalo obranu Fialek čtyřmi údery

Lazio přežilo šance Fiorentiny, která opět nepálila ostrými, a naopak bylo samo nadmíru efektivní. Toskánskému soupeři nasázelo celkem v pohodě na jeho půdě čtyři branky a samo udrželo čisté konto.

Fialky by si moc přály konečně se vyšvihnout do míst, kam jakožto pohárový účastník patří. Jenže dnes jim los postavil do cesty enormně náročného soka, římské Lazio. A dalo se čekat hodně atraktivní utkání. První okamžiky to jen potvrzovaly. Po šesti minutách musel na zem Ivan Provedel, aby jen tak tak vytěsnil ránu Ikoného. Fiorentina pokračovala v náporu, ale paradoxně to bylo Lazio, kdo se ujal vedení.

Stačilo mu k tomu jedenáct minut a z první vážnější šance Biancocelesti udeřili. Hosté kopali roh, který Mattia Zaccagni poslal na hlavu Matíase Vecina. Sarriho oblíbenec byl sice zády k bráně, ale přesto dokázal do míče trknout tak, aby skončil v síti - 1:0 pro Lazio.

Fialky se ale nehodlaly vzdát a zejména rychlonohý Ikoné dělal obraně Lazia velké potíže. Po dvaceti minutách hry završil svůj sprint střelou do boční sítě. A právě ve chvíli, kdy se Fialky nadechovaly k většímu tlaku, Lazio opět ukázalo smrtící efektivitu. Nenápadný oblouček z dílny Milinkoviće-Saviće našel nabíhajícího Zaccagniho, který rovněž zády k bráně míč jemně tečoval mimo dosah brankáře Terracciana!

Viola zapnula na vyšší rychlostní stupeň ke konci první půle, ale Provedel byl prostě nepřekonatelný. Nejprve mu pomohlo břevno a pak skvěle zasáhl proti dobré hlavičce Martíneze Quarty. Břevno zaznělo i na druhé straně, když ho deset minut po změně stran napálil Immobile.

Laziu se jinak dařilo kontrolovat stav utkání a nepouštělo Fiorentinu do větších samostatných akcí. Fialky naopak po změně stran nebyly nebezpečné a dá se říct, že s přibývajícími minutami na nějakou aktivitu naprosto rezignovaly. Lazio ale ne, a pět minut před koncem utkání se zasloužilo o další zásah. Stačil k tomu rychlý brejk, finálka od Immobileho a krásná dělovka z dílny Luise Alberta - 3:0.

Lazio ale pořád nemělo dost a není divu, že fanoušci domácích Fialek houfně opouštěli stadion. V první nastavení minutě totiž Viole nevyšla ofsajdová past. Milinković-Savić si naběhl do vápna, patičkou elegantně našel Cira Immobileho a italský kanonýr zavěsil neomylně pod břevno! Skvělá forma Lazia tak pokračuje, naopak Fialky se nadále trápí a trenér Italiano nebude mít ani dnes klidné spaní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele