základní část, 14. kolo
09.11.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Jović je v ráži, osm minut před koncem vystřelil Fiorentině další výhru

Fiorentina stoupá tabulkou a proti Salernitaně vyhrála už pátý soutěžní zápas v řadě. Znovu se přitom trefil srbský útočník Luka Jović, jenž brousí svojí formu na nadcházející mistrovství světa v Kataru.

Pro českého fanouška byla jen škoda, že Antonín Barák začínal na lavičce náhradníků a do hry se dostal teprve jako střídající hráč v 77. minutě. Fiorentina ale i bez něj začala dobře a na Stadio Artemia Franchiho se ujala vedení již po čtvrthodině hry. Jonathan Ikoné odvedl skvělou práci, když zavedl balón do šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel osamoceného Giacoma Bonaventuru, který bez problémů skóroval.

Fiorentina se dostala do laufu, a i když v první půli už žádnou další branku nepřidala, měla utkání plně ve své režii. Salernitana potřebovala leccos změnit a do druhého poločasu nasadila čerstvé síly v podobě Maggioreho s Diou. A právě nový muž na hřišti Boulaye Dia vyrovnal v 55. minutě na 1:1. Dia si výtečně narazil s Piatekem a technicky s klidem zakončil.

Viola remízu nechtěla a znovu začala být aktivnější. Osm minut před koncem dostal na ofsajdové hranici přihrávku Luka Jović a možná i v obavě, že byl přeci jenom vystaven ofsajdu, neomylně zakončil. VAR přinesl Fiorentině dobré zprávy a branku posvětil. Na vyrovnání už neměla Salernitana moc času a Viola si těsný náskok pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele