14. kolo
27.11.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hakan Çalhanoğlu (© AFP)

Inter v klidném tempu porazil Venezii a je stále třetí

Inter Milán pokračuje v dobrých výkonech a tři body veze i z Benátek. Gólově se o ně postaralo duo Çalhanoğlu a Martínez.

Venezia stála před těžkým úkolem - zastavit Inter, který i díky posledním zápasům začal nabírat sebevědomí. A ještě k tomu se domácí nováček musel popasovat s dvojicí Correa - Džeko, která patří mezi nejnebezpečnější v celé lize. S vědomím, že na lavičce čeká na šanci Lautaro Martínez. No, moc dobré vyhlídky nováček sezony neměl. Přesto, nebo možná právě proto, přistoupil k utkání aktivně a nebojácně.

Brankář Samir Handanovič musel likvidovat šance Aramua s Kiyinem a Inter se delší dobu spíš hledal. V ofenzivě se Nerazzurri trochu trápili a finální nahrávky neměly potřebnou přesnost ani nápad. Kýženou změnu nabídla až 34. minuta, v níž došlo před vápnem k faulu a sudí nechal chytře hru plynout. K míči se za vápnem dostal turecký záložník Hakan Çalhanoğlu a jeho krásná rána poslala míč přesně k tyči - Inter vedl jedna nula a mohl hrát ve větší pohodě.

Do konce první půle se to ale moc neprojevilo, minimálně ne na skóre. Prapor domácí Venezie se pokoušel nést a udržet hodně vysoko Okereke, ale ani jeho dvě šance před koncem první půle k ničemu nevedly. Po změně stran se do první větší šance hnal Edin Džeko, jenže ten svou povedenou ránu namířil jen do náruče brankáře Romera.

Zajímavější akce se udála po hodině hry, kdy Inter málem zvýšil zásluhou hlavičky Milana Škriniara. Jeho zakončení ale obrana domácích vykopla z brankové čáry! O pár minut později se Barella natlačil před svého strážce a nahrál Džekovi, jenže jeho ránu vyrazil se štěstím brankář Romero. Interu se povedlo definitivně rozhodnout utkání v nastavení, kdy sudí Marinelli po nápovědě od VARu pískal penaltu. K ní si stoupl střídající Lautaro Martínez a nemýlil se.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele