12. kolo
07.11.2021 12:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

David Okereke (© AFP)

Benátky překvapily marný AS Řím a daly mu tři góly

Hráči Benátek se postarali o velké překvapení, protože se v atraktivním utkání nenechali zlomit poločasovým stavem. Místo toho ukázali obrovskou chuť bojovat, což odneslo Mourinhovo AS. Hosté se sice snažili, ale nohy jim podrazila chaotická obrana spolu s tristním nakládáním s vlastními šancemi.

Římané nastoupili v Benátkách s novým rozestavením 3-4-1-2 a čekaly se velké věci. Utkání začalo hodně překvapivě. Už ve třetí minutě totiž domácí kopali standardku, kterou dnes výtečný Mattia Aramu poslal na zadní tyč. Tam využil nedůrazu hostující obrany Mattia Caldara, kterému se povedlo mezi dvěma stopery najít místo k zakončení a poslat míč mimo dosah brankáře Patrícia!

Hodně zajímavá událost se odehrála v sedmé minutě. Za dlouhým pasem spěchal Tammy Abraham, který se nechal Hapsem faulovat a sudí nařídil penaltu. Tu ale vzápětí odvolal pro Pellegriniho ofsajd! Tammy Abraham dnes hodně chtěl skórovat, aby napravil svou reputaci. Ve 27. minutě k tomu měl hodně blízko, jenže po velkém náporu AS trefil přízemní ranou jen vzdálenější tyč. Na opačné straně zakončil rychlý brejk jen těsně vedle David Okereke.

Římanům však na jedničku vyšel závěr poločasu. Nejprve ve 43. minutě sklepl Abraham míč pro Eldora Šomurodova, který se z dorážky nemýlil. A ještě větší radost musel José Mourinho mít ve druhé minutě nastavení, kdy si krásný pas Šomurodova našel Tammy Abraham, kterému se povedlo míč propasírovat přes Romera - 2:1 pro Vlky.

Těm ale vůbec nevyšla druhá půle. Tři minuty po změně stran obrovskou šanci AS odklidil Haps, který akrobaticky zastavil míč na brankové čáře. Po šanci Veretouta nejprve nemířil přesně Kiyine, jenže o pouhé dvě minuty později sudí Aureliano pískal prazvláštní kontakt Cristaneho s Caldarou a Mattia Aramu se z penalty nemýlil!

Na opačné straně odvedl velký kus práce Abraham, který přistrčil míč střídajícímu Pérezovi, jenže ten z pár metrů netrefil bránu. Abraham o chvíli později sám pálil těsně vedle brány a brzy ho to muselo mrzet dvojnásobně. Protože v následném protiútoku David Okereke nachytal obranu AS na švestkách, pohlídal si ofsajdovou lajnu a překonal i osamoceného Patrícia! A to ještě v samém závěru Okereke pálil jen do Patrícia a střídající Thomas Henry napálil břevno. Nakonec z toho bylo další obrovské zklamání pro Vlky, které teď nejspíš čeká pořádný pád tabulkou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele