25. kolo
12.02.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Benátek (© AFP)

FC Turín doma nečekaně podlehl Benátkám

Ani rychlá branka nepomohla Turínu k bodovému zisku proti Benátkám. Hostující nováček dokázal otočit výsledek z 0:1 na 2:1 a tento stav už nepustil. Granata sice v závěru vstřelila gól, ale ten po předlouhém rozhodování nebyl uznán. Sudí nakonec v závěru nastavovali ještě čtrnáct minut, ale skóre zůstalo neměnné.

Turín vstupoval do zápasu jako favorit a tuto roli začal naplňovat již v 5. minutě. Z hranice šestnáctky se opřel do balónu Josip Brekalo a tvrdou ranou prostřelil brankáře Lezzeriniho. Domácí se mohli rychle uklidnit, nicméně po vedoucím gólu šetřili aktivitou a to se jim vymstilo ve 39. minutě. Po centru Črnigoje hlavičkoval na vzdálenější tyči osamocený Ridgeciano Haps a stanovil tak poločasové skóre 1:1.

Po přestávce čekalo na Granata nemilé překvapení, protože Benátky dokonaly obrat. Hned na začátku druhého poločasu poslal Aramu ideální přihrávku na "puntík" a Domen Črnigoj z první nedal Milinkovićovi-Savićovi nejmenší šanci.

Otřesený Turín si najednou nevěděl rady a hosté ho do ničeho nepouštěli. Dvacet minut před koncem se rozhodl trenér Jurić sáhnout k neobvyklému čtvernému střídání a vedle útočníka Belottiho, Ansaldiho či Pjacy se na trávníku objevil i český obránce David Zima. Dlouho byla snaha Granata marná, ale v 90. minutě se přeci jenom dočkala vyrovnání. "Býci" si pomohli standardní situací a Andrea Belotti povedenou hlavičkou srovnal na 2:2. Celou situaci ale ještě dlouho přezkoumávalo video a teprve po čtyřech minutách se běžel Giua podívat na záznam a došel k verdiktu branku neuznat.

Pro Turín to byla studená sprcha, ale protože se dlouho nehrálo, stále zbýval čas s výsledkem něco udělat. Hra se ale dál přerušovala a po souboji Okerekeho s Linettym vytasil Guia nejprve červenou kartu pro druhého jmenovaného, ale pak svůj verdikt opět pozměnil a předčasně do sprch musel za přišlápnutí Okereke. V rozháraném závěru se ale Turínu vyrovnat nepodařilo a ze tří bodů se mohly radovat Benátky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FcT doma ještě neprohrál vypsaný jako favorit. Plus přidám -NEJNIŽŠÍ KURZ.

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu se zde ptám. Kdo a odkud centrálně řídí tento zkurwený, zavšivený bordel??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele