35. kolo
30.04.2022 20:45 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Slavící hráči Lazia (© AFP)

Lazio v závěru vyhrálo sedmigólovou přestřelku se Spezií

Byly to obrovské nervy, ale Římané si nakonec odváží z La Spezie tři body. Ačkoli se to nezdálo pravděpodobné, tak závěr utkání vyšel lépe svěřencům trenéra Sarriho, kteří domácího outsidera se štěstím přestříleli.

Italská Serie A nám naservírovala další parádní představení, které muselo bavit jak diváky zaujaté, tak i všechny ostatní. Lazio jelo do La Spezie v roli jasného favorita, ale na tři body se nakonec pořádně nadřelo. Domácí tým šokoval Biancocelesti hned na úvod. V deváté minutě totiž Hristov prodloužil centr do vápna a Kelvin Amian ho dostal do sítě!

O chvíli později bylo horko i na druhé straně, když se do zakončení dostali Felipe Anderson a následně i kanonýr Immobile, ale nakonec sudí pískali ofsajd, takže se vlastně nic nestalo. Stejně jako po chvíli při ráně Zaccagniho, jenž se prosmýkl až do zakončení a sledoval, jak sudího jeho apel ohledně penalty nechává absolutně chladným.

Penaltu pískal sudí Luca Pairetto až o chvíli později. Ve 32. minutě se mu nepozdával dotyk míče s horní končetinou Nikolaoua a z jedenácti metrů se prosadil kdo jiný než kanonýr Ciro Immobile. Jenže remízový stav si Lazio moc dlouho neužilo. Přesně minutu a půl. Pak se totiž k míči díky aktivnímu napadání dostal Kevin Agudelo a cestičku ke Strakoshovi měl pěkně umetenou, což podpořil ještě elegantním lobem.

V nastavené minutě první půle to vlastně zopakoval ještě Daniele Verde, pro něhož to jakožto pro někdejšího hráče AS Řím bylo něco jako malé derby. Jenže jeho zásah sudí Pairetto odvolal kvůli ofsajdu. První poločas každopádně nabídl několik zajímavých šancí a druhý sliboval po pauze ještě větší drama. A skutečně se dostavilo.

I po změně stran se obě jedenáctky přetahovaly o vedení. Jako první zaťali do svého soka drápy Orli z Věčného města. V 54. minutě si navedl ze strany míč k vápnu Mattia Zaccagni a jeho ránu vyškrábl Provedel na tyč. Od ní se ale odrazil přímo do zad brankáře, který si proto dal vlastní gól!

I na tohle srovnání Lazia ale Spezia našla gólový argument. A zase to trvalo maximálně dvě minuty. Domácí sehráli rychlou akci, která skončila faulem. Následující standardní situace se ujal Verde a posadil míč přesně na hlavu nasakujícího Petka Hristova, který už se z blízkosti nemýlil.

Jenže Lazio nemá ve zvyku se vzdávat a dnes to opět ukázalo. V 68. minutě totiž Arkadiusz Reca neuhlídal Sergeje Milinkoviće-Saviće, který si zpracoval dlouhý pas a v pohodě ve vápně překonal brankáře Provedela. V tu chvíli Spezia asi definitivně ukončila svou produkci.

Deset minut před koncem nechala Zaccagniho trefit tyč a v 90. minutě dokonce inkasovala rozhodující gól! Immobileho ránu ze strany nejprve Provedel vyrazil a další jeho pokus obrana zablokovala, ale míš se odrazil k Francescovi Acerbimu a jeho umělecký lob se nakonec vešel přesně do brány i s bránícím Nikolaouem!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele