8. kolo
16.10.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Spezia otočila důležitý duel se Salernitanou

Na stadionu Alberta Picca se hrál v sobotu odpoledne důležitý souboj mezi domácí Spezií a Salernitanou. Hosté ovládli první poločas díky gólu Simyho, ale Spezia dokázala po změně stran otočit výsledek a získat tři body. O góly se postarali Strelec a Kovalenko.

Předsezonní prognózy pasovaly Spezii a Salernitanu na záchranářský boj a po sedmi odehraných kolech se není čemu divit. Oba celky se nacházejí v sestupovém pásmu, a i proto byl vzájemný duel hodně důležitý.

Úvod prvního poločasu nabídl spíše bojovnou hru bez větších příležitostí. Hostující ekipa musela už po dvaceti minutách poprvé střídat a zraněného slovenského obránce Gyömbéra nahradil Kišrída. Spezia pak byla o něco aktivnější, ovšem do vedení šla Salernitana. Obi sklepl vysoký balón za sebe, následně se před Provedelem zjevil Simy a nadvakrát dopravil balón do sítě. Salernitana nakonec za první poločas vyprodukovala dva střelecké pokusy na bránu, zatímco domácí ani jeden.

Produktivitu si Spezia schovala až na druhý poločas. Pouhých šest minut po změně stran předvedli domácí pohlednou akci, kterou uvnitř šestnáctky zakončil Dávid Strelec - 1:1. Hosté i po inkasované brance nikam nespěchali a spokojili se s průběžným stavem. Ten však Spezii nevyhovoval a čtvrthodinu před koncem došlo k rozhodnutí. Viktor Kovalenko předvedl nádherný obstřel brankáře Belece, který nedokázal zareagovat.

Salernitana měla na odpověď ještě čas, ale opařená se k ničemu podstatnému nedostala a nepomohl ani poměrně dlouhý nastavený čas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lahudka pro bookmakera. 2,25-3,33-3,36

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal, je to přeci jeho chlebíček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele