20. kolo
05.05.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Simone Verdi (© AFP)

Salernitana znovu vítězí, další obětí je Venezia

Salernitana to dokázala a dostala se z pásma sestupu! Davide Nicola může slavit, protože od dnešního večera má jeho tým všechno ve svých rukách. Díky brankám Bonazzoliho s Verdim si Salernitana zajistila tři body a naopak zklamala Venezii.

Zápas o pomyslných šest bodů. Málokterý duel v poslední době vystihoval tohle rčení tak moc jako dohrávka dávno odloženého dvanáctého kola. K ní se oba týmy upínaly už nějakou dobu, protože tohle byla šance na mečbol. A nakonec se z něj raduje domácí Salernitana.

Ta ostatně skvěle začala. Pietro Ceccaroni totiž ve vlastním vápně zahrál rukou a sudí to postřehl. Proto pískal penaltu, i když se to hostům absolutně nelíbilo. Kromě žluté karty pro Ceccaroniho byla dalším trestem penalta, k níž se sebevědomě postavil mladý bomber Federico Bonazzoli a suverénně zařídil gól.

Jinak první poločas kromě několika potyček a náznaků šance nic nenabídl a po penaltě se na dlouhou dobu tempo hry uklidnilo. Velké věci se začaly dít až po přestávce. Hosté zlepšili napadání i vlastní rozehrávku do té míry, že dokázali srovnat! V 58. minutě nejprve sice brankář Sepe skvělým zákrokem zlikvidoval první šanci, ale na dorážku pozorného Thomase Henryho prostě nestačil.

To ale Venezii na body nestačilo. Vedení Salernu znovu zajistil Simone Verdi, který zažívá pod vedením trenéra Nicoly velmi povedený restart kariéry. V 67. minutě se jen tak mimochodem nachomýtl k vápnu, kde dostal míč a napálil ho přesně do míst, kam brankář Mäenpää plachtil zbytečně! V závěru byl ještě za dramatických okolností vyloučen univerzál Ampadu, což Venezii moc nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele