22. kolo
15.01.2022 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio veze ze Salerna tři body

Naprosto jednoznačný průběh mělo utkání mezi domácí Salernitanou a Laziem. Biancocelesti svého hostitele po všech stránkách přehráli a zaslouženě zvítězili 3:0. Brankáře Belece dvakrát prostřelil kanonýr Immobile a jednou se mezi střelce zapsal i Lazzari.

Lazio cestovalo na půdu Salernitany po nezdaru z minulého kola, ve kterém prohrálo na Interu. Salernitana zase byla posilněna nečekanou výhrou ve Veroně.

Ale tentokrát nezačala utkání dobře a vlastně po celých devadesát minut byla horším týmem. Lazio zasadilo první úder už po sedmi minutách a nebyl to nikdo jiný, než Ciro Immobile. Italský kanonýr využil perfektního sklepnutí patičkou Milinkoviće-Saviće a neomylnou střelou rozvlnil síť. Salernitana zaspala začátek zápasu a po deseti minutách už to bylo o dva góly. Pedro si naběhl na kolmou přihrávku a zpětně vybídl ke skórování opět Cira Immobileho.

Dvoubrankový náskok se zdál Laziu natolik dostatečný, že sundalo nohu z plynu a v dalším průběhu hru spíše kontrolovalo. Tempo nebylo bůhvíjaké, ale šance se rodily. Ve 36. minutě byl Immobile blízko hattricku, jenomže hlavou zamířil těsně vedle. Až na jednu výjimku mohlo být Lazio s prvním poločase spokojeno. Těsně před přestávkou totiž musel střídat zraněný Pedro, kterého tak nahradil Felipe Anderson.

Salernitana nijak branku Strakoshy nezaměstnávala a i druhý poločas byl z její strany bezzubý. V 66. minutě šlo Lazio už do tříbrankového trháku a to po pohledné akci, kdy Felipe Anderson vysunul kolmicí Manuela Lazzariho a ten neměl problém překonat Belece. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale o výsledku zápasu už bylo dávno rozhodnuto. Ciro Immobile nakonec hattrick nezkompletoval, byť k tomu byl čtyři minuty před koncem blízko. Jeho hlavičku mu totiž fantasticky zneškodnil Belec.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele