3. kolo
11.09.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Benátek (© AFP)

Venezia slaví první výhru, v souboji nováčků porazila Empoli

Ligový nováček z Benátek si ve třetím kole Serie A konečně připsal první výhru v sezoně. Předčil totiž dalšího nováčka z Empoli. Z jeho stadionu si odváží tři body díky dvěma novým posilám, Henrymu s Okerekem.

Benátky mají dle mnohých nejlepší dresy v Itálii, ale doposud se musely spolehnout právě jen na ty dresy. Herně se nováček trápil. Pomohl mu až dnešní duel s dalším týmem, s nímž se ještě před pár měsíci potkával v Serii B. Empoli se trápilo v úvodu hlavně před vlastním vápnem a Venezia naopak působila hodně živým dojmem. To rezultovalo v první trefu utkání. Aramu poslal do vápna přízemní pas, do nějž se na dlouhou nohu ukázkově položil Thomas Henry a slavil první gól.

Stejný hráč si našel míč o pár minut později, jenže tentokrát hlavičkoval příliš vysoko nad branku. Po třiceti minutách si na parádní pas za obranu naběhl Dennis Johnsen a povedlo se mu předběhnout i obránce Ismajliho. Jenže gólman Guglielmo Vicario včas vyběhl a zmenšil střelci úhel.

Benátky měly dneska dost smůly na zranění a vypadla jim například brankářská jednička nebo zkušený obránce Schnegg. Druhá půle sice nabídla dost ostřejších kontaktů, ale šancí bylo pomálu.

V 68. minutě už ale Benátky zvýšily zasloužené vedení. Po pouhé minutě na hřišti se ukázal mladý útočník David Okereke. A to ve velkém stylu, protože od půlky hřiště sprintoval proti třem obráncům a všem se dokázal vyhnout! Pak napřáhl za vápnem a poslal míč přesně k tyči! Empoli dokázalo už jen zkorigovat, když minutu před koncem proměnil Nedim Bajrami nařízenou penaltu po faulu na Hendersona.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele