1. kolo
21.08.2021 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Manuel Lazzari (© AFP)

Sarri začal na lavičce Lazia výhrou v Empoli

Dobrý začátek má za sebou trenér Maurizio Sarri. V novém angažmá v Laziu Řím zvládl premiéru na hřišti "svého" Empoli vítězně. Biancocelesti zvítězili 3:1 po brankách Milinkoviće, Lazzariho a Immobileho. Jako první se v zápase prosadil nováček, ovšem z jeho strany zůstalo jen u gólu Bandinelliho. Pro samotného Maurizia Sarriho to byl hodně zvláštní večer. Premiéra na lavičce Lazia, navíc v místě, kde si udělal trenérské jméno. Sarri v Empoli působil v letech 2012 - 2015, dostal ho do Serie A, kde ho i zároveň udržel.

Lazio nevstoupilo do utkání zrovna šťastně. Ve 4. minutě vypálil křižnou ránu k tyči Filippo Bandinelli a zkušený Reina na balón nedosáhl. Každopádně odpověď hostů přišla záhy. Andersonův lehký centr napálil zblízka hlavou do sítě Milinković-Savić - 1:1. Empoli ještě jednou ukázalo, že umí být pořádně nebezpečné a po pasu za obranu zkoušel neúspěšně přehodit Reinu Mancosu.

Ve 24. minutě pak Bandinelli orazítkoval tyč a to později domácí hodně mrzelo. Zvláště, když po půlhodině hry otočil skóre na stranu Biancocelesti Manuel Lazzari. Poté co si narazil s Milinkovićem dokázal v rychlosti přesně zakončit. Pět minut před koncem přišla pro domácí další pohroma. Brankář Vicario trochu nešťastně srazil k zemi Acerbiho a sudí bez lítosti nařídil pokutový kop. Ty má v Laziu na starosti Ciro Immobile a v Empoli si při své disciplíně počínal s přehledem.

Empoli muselo ve druhém poločase dohánět dvoubrankové manko a tohoto úkolu se nebálo zhostit. V 55. minutě spálil obrovskou šanci Bandinelli a po něm ještě zachránil situaci z pohledu Lazia na brankové čáře Luiz Felipe. Lazio nikam nespěchalo, kontrolovalo hru a drželo si svůj náskok. Empoli se neustále snažilo, ale ani kontaktní branka mu nebyla dopřána. V nastavení trefil Bajrami břevno a to bylo zároveň z utkání všechno. Empoli se za svůj výkon vůbec nemusí stydět, byť na body nedosáhlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele