33. kolo
16.04.2022 16:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentině stačil na Benátky jediný gól

Florencie a Benátky, dvě turistická lákadla Apeninského poloostrova, se střetla na fotbalovém poli a úspěšnější byla kolébka renesance. Fiorentina zvítězila po gólu Torreiry 1:0 a drží se na pohárových pozicích. Naopak záchrana se vzdaluje Benátkám, které zůstávají předposlední.

Nebyl to nejpohlednější zápas, nicméně velmi důležitý pro obě strany. Fiorentina byla favoritem a dávala to najevo od prvních minut. V 17. minutě zahodil první velkou šanci Torreira, když jeho rána zazvonila o tyč! Chvíli nato se řítil do velké šance Cabral a brankář Mäenpää výborně zasáhl. Převaha domácích nakonec vyústila po půlhodině hry vedoucí brankou. Igor na zadní tyči vrátil před branku přetažený balón a ten dotlačil za brankovou čáru Lucas Torreira.

Fiorentina i po vstřelené brance kontrolovala hru a první poločas zaslouženě vyhrála. Rozhodnuto však nebylo a Benátky byly ve hře až do poslední minuty. Bohužel druhý poločas nabídl jen minimum příležitostí a diváci se na Stadio Artemio Franchi spíše nudili. Benátky se snažily vytvořit si závěrečný tlak, jenomže Viola se dobře bránila a stav 1:0 už nepustila.

Zisk tří bodů upevnil Fiorentině postavení na pohárových pozicích, zatímco Benátkám se záchrana vzdaluje. Nováček soutěže ztrácí na nesestupové pozice šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nerad dávám na lupen zápas, když favorit vyhrál předchozí kolo vypsaný jako outsider. K zápasu mám ŠIFRU-nejnižší kurz, dvakrát odmocninka, jednou dokonce v poho třetí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele