12. kolo
05.11.2017 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona ukopalo s Neapolí remízu

Lídr z Neapole nepředvedl ve Veroně moc dobrou show, ale především výsledkově musí být zklamán. Odváží si totiž jen bod, který stejně tak slaví upracovaná obrana Mussi Volanti. Nutno říct, že to na poměry Neapole rozhodně nebyl mo aktivně sehraný zápas a mnoho šancí jsme neviděli.

Neapol věděla, že pronásledující Inter Milán klopýtl, takže chtěla z Verony přivézt maximum bodů. Byla jasným favoritem, takže si trenér Maurizio Sarri mohl dovolit udělat několik změn. Do hry nastoupili náhradní brankář Sepe, dále Hysaj, Albiol, Rui, Zieliński, Jorginho, Hamšík nebo obávané trio Callejón, Mertens a Insigne. Chievo kontrovalo zkušeným Sorrentinem, pak Gamberinim, Gobbim, Depaolim, Radovanovićem, Inglesem nebo Birsou.

Právě na Ingleseho byla Neapol hodně zvědavá, protože nejpozději po sezoně se stane jejím kmenovým hráčem. Chievo ale vědělo, že mnoho prostoru v ofenzivě nedostane. Hrozila naopak Neapol. Lorenzo Insigne utekl po levém křídle a poté našel na ose hřiště střílejícího Hamšíka, jehož projektil byl ovšem zablokován do zámezí prvním obráncem stojícím před zkušeným Slovákem.

Neapol v prvních minutách podle plánu nepůjčovala nikomu balon a držela jej výhradně u sebe. K větší ráně se dostal Piotr Zieliński, který se pokoušel protrhnout dlouhou dobu kombinace, ale jeho slabá a nepříliš umístěná střela nenadělala zkušenému brankáři Sorrentinovi žádné potíže. Zkusili to také domácí. Po Depaoliho centru vznikl v prostoru před Sepem pořádný závar, jenže Lucas Castro mířil mimo.

Po dvaceti minutách málem slavil José María Callejón, protože se dostal ke střele z pravého okraje pokutového území a balon poslal technickou střelou jen těsně vedle tyče! Dries Mertens, evidentně trochu unavený, nebyl k vidění tak, jak jsme na něj zvyklí. Jako by Neapol pořádně nevěděla, co chce vlastně hrát. Piotr Zieliński podél pravé postranní čáry zavezl míč na útočnou polovinu, ale pak se zase vrátil. Bez většího nápadu.

Ke konci první půle se Lorenzo Insigne pokusil o narážečku s Jorginhem, ale dobře míněná kombinace byla domácími zastavena. Do druhé půle musela Neapol něco změnit, protože dosud nevyprodukovala mnoho šancí a zůstávala za očekáváním. Chievo opět spíše bránilo. Do rychlého protiútoku se však vydal mladík Fabio Depaoli a jediná věc, kterou pokazil, byla nahrávka na volného Ingleseho.

Slovenský kapitán Marek Hamšík se po dalším Insigneho centru dostal uvnitř pokutového území k hlavičce, jenže ta nebyla vůbec přesná ani rychlá. Napodobil ho polský záložník Piotr Zieliński, který to zkoušel ranou z větší vzdálenosti. Protlétla však těsně vedle Sorrentinovy brány a Neapol to musela zkoušet znovu. Domácí se naopak soustředili na urputnou obranu.

V ofenzívě se moc nepředváděli a netrávili v útocích téměř žádný čas. Hamšík se snažil u strany uháčkovat Gobbiho a to se mu povedlo, ale ihned byl zdvojen, což mu dělalo značné potíže. Roberto Inglese už toho měl taky dost a poprosil o střídání. Nahrazen byl mladíkem Mariuszem Stępińskim, kterému zatím angažmá ve Veroně hodně vychází. K balonu se ale ani on nedostával.

Na druhé straně Lorenzo Insigne zkusil štěstí z levého okraje pokutového území, jeho projektil ale Stefano Sorrentino zkušeně vyrazil do zámezí. Po několika krocích se k ráně z pětadvaceti metrů dostal také zkušený obránce Raúl Albiol, ale jeho pokus skončil hodně mimo, takže Sorrentino si oddychl. Dnes nebyl překonán ani jednou a pro mužstvo z Verony to byl opravdu zlatý bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele