36. kolo
06.05.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo zvládlo záchranářský duel lépe, ale zachráněno ještě není

Chievo Verona zvládlo domácí zápas, který bude po sezoně možná hodnocen jako klíčový. Mussi Volanti totiž dokázali porazit Crotone, se kterým se nyní dostali na stejnou bodovou hranici. Přesto ani jeden tým ještě není zachráněn a oba ček usilovný boj až do samého závěru ligového ročníku.

Už ve čtvrté minutě bylo domácí Chievo blízko prvnímu gólu utkání. Brankář Alex Cordaz se ale natáhl po střele Rigoniho a centrovaný míč Cacciatoreho tak v bráně neskončil. O pár minut později se dostal do šance Emanuele Giaccherini. Zakončoval ale hlavou, což není zrovna jeho silná stránka. Vidět to bylo i na jeho zakončení, protože balon zamířil hodně mimo bránu.

Mnohem lepší náladu mohli mít fanoušci Chieva ve 12. minutě. Zkušený bek Massimo Gobbi si počkal s centrem na příhodnou chvíli a parádním pasem našel před bránou Valtera Birsu. Jeho hlavička se odrazila od břevna za brankovou čáru a domácí vedli!

Brankář Alex Cordaz patří k oporám Crotone a dokazoval to rovněž dnes. Soupeř jej zahrnoval pozorností, kterou by si brankář Crotone určitě nepřál. Jenže jeho obránci jako kýžený hromosvod nepůsobili a Cordaz byl volán do akce velmi často. Své úkoly ale plnil velmi pozorně, jako například u rány Giaccheriniho nebo hlavičky Rigoniho. Na opačné straně pálil Barberis, jenže tomu se rána z volného přímého kopu vůbec nepovedla.

Po změně stran to byla poměrně nuda. Na to, že se jednalo o klíčový souboj dvou týmů bezprostředně ohrožených sestupem, moc emocí nebo napětí vidět nebylo. Deset minut po změně stran si našel centr od Martelly Simy a předskočil svého strážce. Jenže jeho zakončení zastavila jen tyč! Domácí Chievo na chvíli upadlo do útočné nemohoucnosti, z níž jej probral až střídající Mariusz Stępiński.

Mladý Polák osm minut před koncem navýšil vedení Chieva, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Technickou ranou z otočky pálil přesně a brankář Alex Cordaz se jen ohlédl. Crotone však dokázalo utkání ještě zdramatizovat. V nastaveném čase se totiž po skvělé akci Martelly prosadil mladík Marco Tumminello, který se na hřiště dostal teprve v 86. minutě! Víc ale Crotone nestihlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele