12. kolo
05.11.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio vyválčilo v Neapoli bod

Neapol dnes večer sice vedla nad Laziem díky brance kapitána Hamšíka, ale Biancocelesti dokázali ihned srovnat. Vyčerpaný celek z hlavního města nakonec ubránil remízu po vyrovnávacím zásahu Keity Baldeho.

Lazio se pokoušelo využít nestále formy Partenopei a vyhrát na San Paolu. Domácí však souboj o přední příčky či možná Scudetto ještě rozhodně nebalí a dnes měli ideální možnost ukázat, že si dokáží poradit i bez zraněného útočníka Areka Milika. Manolo Gabbiadini dnes musel na svou šanci čekat na lavičce, neboť d začátku nastoupili Mertnes, Insigne a Callejón. Kapitána Hamšíka obklopovali Diawara se Zielińskim, mezi tři tyče se opět postavil brankář Pepe Reina.

Lazio na rozdíl od Neapole má svého střelce a jeho zdravotní stav drží římský celek nad vodou. Ciro Immobile je zatím na druhé příčce tabulky střelců a chtěl se posunout do čela. Pomáhat mu k tomu měli Anderson, Milinković-Savić, Biglia nebo Lulić s Keitou. Obrannou trojici tvořili Basta, Wallace a Radu. Právě Immobile jako první pálil zpoza šestnáctky, ale nakonec jeho střela mířila těsně vedle. Pohlednou neapolskou kombinaci ukončil José Callejón nepřesnou přihrávkou na Mertense. Těm se povedlo obírat pohyblivé hroty Neapole, třebaže práce bylo stále víc.

Po ráně Mertense se připomněl i Lorenzo Insigne, který stále dostává důvěru trenéra Maurizia Sarriho, třebaže víra mnohých fanoušků v jeho schopnosti je mizivá. Po pětadvaceti minutách měla Neapol šanci ze standardní situace. Tíhu okamžiku na sebe vzal šikovný technik Dries Mertens, který obstřelil zeď, leč poslal balon těsně vedl Marchettiho tyče! Hostující Lazio se tak ocitalo pod stále větším tlakem domácího týmu.

Neapol byla s přibývajícím časem stále více aktivní a její kombinační hra dělala obraně Lazia velké problémy. Problémy však činilo pro změnu Neapoli zakončení či přesnost, takže ve výsledku byla aktivita domácích spíše optická, bez větší šance. V závěru kontrovalo Lazio, když si na centr naběhl záložník Milinković-Savić, který ale hlavou mířil nad bránu Pepeho Reiny. Ten musel zasahovat také hned po návratu na hřiště, protože se s míčem uvolnil Ciro Immobile a španělského brankáře pořádně protáhl!

Do akce musel také jeho sok v bráně Lazia. Insigne dostal přihrávku na levou stranu, uběhl pár metrů, podíval se na gólmana a poté zkoušel prostřelit Marchettiho, jenže zkušeného Itala nepřekonal. A pak už se s brankami roztrhl pytel. Jako první kapituloval brankář Federico Marchetti, který se nestačil divit. K míči se dostal Slovák Marek Hamšík a jako správný kapitán krásnou ranou poslal domácí do vedení! To jim však nevydrželo dlouho, neboť Lazio o pouhé dvě minuty později zase vrátilo stav do nerozhodna. Marco Parolo vysunul mladíka Keitu Baldeho, který se s ničím moc nerozpakoval a krásnou ranou překonal zaskočeného brankáře Reinu!

Není divu, že se souběžně s tím dostali do varu i diváci - tohle tempo se zkrátka muselo líbit. Marek Hamšík se pokoušel opět spasit Neapol, když krásnou ranou zpoza vápna protáhl brankáře Marchettiho a získal pro Partenopei alespoň rohový kop. Brankář Marchetti byl stále častěji v permanenci a další povedenou ránou jej prověřil Elseid Hysaj! Zatímco Neapol postupem času tlačila, Laziu evidentně docházely síly i chuť běhat bez míče. Ani pár nových tváří oběma týmům moc nepomohlo. Neapol dál tlačila, ale její hře chyběl drajv. Lazio díky mnoha odkopům od brány nakonec remízu ubránilo a odjíždí spokojené s bodem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele