11. kolo
30.10.2016 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Crotone - Chievo Verona 2:0

Crotone se konečně dočkalo a poprvé v Serii A se mu podařilo vyhrát. Tři body mu vyneslo utkání s Chievem, které Crotone zvládlo. Na konci první půle se prosadil Marcello Trotta, na konci celého utkání zase kolega Diego Falcinelli.

Hned na začátku dnešního zápasu se mohl domácí celek dostat do vedení. Po rohovém kopu hlavičkoval Ferrari, míč se poté dostal k Capezzimu. Ten poslal balon na Trottu, který se také trefil. Jenže jeho radost zmizela hned vzápětí, protože branka padla z ofsajdu a nemohla tak být uznána. Za Chievo kontroval Inglese, který parádní ranou ve čtvrté minutě pořádně protáhl domácího brankáře Cordaze.

Po sedmnácti minutách muselo Crotone střídat, ačkoli to v plánech určitě nemělo. Zranil se totiž ofenzivně laděný Stoian, jehož na hrací ploše vystřídal Andrea Nalini. Dlouhý odkop brankáře Cordaze směřoval na útočnou polovinu, kde se míč po nepřesné hlavičce Spolliho odrazil k Trottovi. Jeho postup však byl těsně před zakončením zastaven. Brankář Stefano Sorrentino musel zasahovat po velmi pěkné nahrávce Falcinelliho na Trottu, který také po zemi vypálil.

Crotone velmi aktivně napadalo na pravé straně, kde získal míč obránce Rosi. Následnou přihrávkou chtěl za obranou oslovit Trottu, ale Sorrentino včas vyběhl. Když už někteří diváci odcházeli zklamaně z hlediště, konečně se Crotone prosadilo. Po odpískání pokutového kopu se sice mezi sebou Falcinelli s Trottou dohadovali, kdo že bude kopat. Trotta nechtěl nikomu balon svěřit a možná dobře udělal, protože penaltu proměnil!

Pět minut po změně stran se krásně prezentoval Andrea Nalini, jehož štiplavou ránu musel Sorrentino vytahovat mimo. Centr Birsy odvrátila obrana domácích přímo k Radovanovićovi, který napřáhl ke střele, leč mířil mimo. Domácí zahrávali standardní situaci, Capezziho střelu však Sorrentino vyrazil a Gamberini následně poslal míč mimo. Domácí se dočkali další branky až v nastavení, když střídající Sampirisi proběhl do vápna v rozhozené obraně a před prázdnou bránu naservíroval míč Falcinellimu - 2:0 pro Crotone, které mohlo nadšeně slavit první výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele