25. kolo
18.02.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lazio si těsně poradilo s Empoli

Empoli udatně bojovalo na domácí půdě s římským Laziem, ale nakonec nestačilo na jeho kvalitu. Domácí poslal do vedení povedenou střelou Rade Krunić, jenže o pár minut později odpověděl Ciro Immobile. Tři body pro Lazio zajistil Keita Balde pár minut před koncem.

V domácí bráně se opět objevil brankář Skorupski, do hry se dostali i hráči jako Costa, Krunić, Croce, El Kaddouri nebo zkušený veterán Massimo Maccarone. Hosté odpověděli brankářem Strakoshou, před nímž hráli Basta, Hoedt nebo Radu. O útok se stralo především trio Felipe Anderson, Immobile a Lulić.

V prvních deseti minutách jsme se dočkali jen jedné větší šance. Po přihrávce od Andersona pálil tvrdou ranou Ciro Immobile jen do rukavic připraveného Skorupskiho. Immobile se hodně snažil prolomit svou střeleckou smůlu a skórovat častěji. Jeho další jedovatá rána vůbec nevypadala špatně a brankář Skorupski s mí měl velké potíže. Obrana Empoli byla pod velkým a stálým tlakem ale v mezích svých limitů zvládala své povinnosti dobře.

Po půl hodině hry se k centrovanému míči od Parola dostal mladík Sergej Milinkovič-Savič a jen o pár centrimentrů minul tyč! Stejný hráč nahrával Immbilemu, který vyslal na bránu Empoli další tvrdou střelu. A první poločas uzavřely dvě velké šance Lazia. Deset minut před koncem dostal skvělou přihrávku mezi obránce Felipe Anderson, jenže Skorupski byl včas na místě. Brankář Empoli se dnes překonával a před odchodem do šaten vychytal robinsonádou centr Basty.

Empoli mohlo rozjásat domácí tribuny hněd po změně stran, když si El Kaddouri narazil s Pucciarellim. Mladý útočník včas ve vzduchu netrefil míč ideálně. Po nahrávce od Marka Parola byl ve velké šanci opět Milinkovič-Savič, jehož hlavičku na zadní tyči brankář Skorupski skvěle vyrazil. Nakonec se skóre měnilo možná trochu překvapivě ve prospěch domácích. Rade Krunić nebyl nikým atakován, takže s míčem popoběhl a vyslal nádhernou ránu z 25 metrů.

Radost Empoli však byla jen pomíjivá. Ani ne za minutu bylo srovnáno, protože tečovaný centr obránce Bellusci neodklidil, takže se k němu dostal Ciro Immobile. Teď už byl brankář Skorupski bez šance.

Lazio poté začalo tlačit a chtělo tři body. Po několika střídáních na obou stranách se mu to povedlo deset minut před koncem. Odražený míč z hranice vápna napálil do sítě s lehkou tečí střídající Keita Balde a tři body zachránil pro svůj celek.

Lazio se po vstřelené brance trochu uklidnilo a soustředilo se na udržení náskoku. Ten mohlo ještě zvýšit, když po faulu Veseliho na Djordjeviće zahrával přímý volný kop sám postižený. Jeho střela z 20 metrů však neprošla zdí. A jako poslední uzavřel dnešní utkání mladík Keita, jehož skákavou střelu musel brankář Skorupski vyrážet s velkými potížemi. I díky tomu je Empoli v tabulce 17. a Lazio dá obhajuje příčky evropských pohárů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele