12. kolo
06.11.2016 12:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Ofenzíva Empoli se probrala, odnesla to Pescara

Empoli konečně našlo své střelce a z poledního utkání proti Pescaře mohou mít jeho fanoušci znovu dobrý pocit. Hosté si od Delfínů odvážejí tři body, čisté konto a především cenné čtyři branky. O ty se podělili Maccarone, Pucciarelli a Saponara.

První minuty znamenaly spíše množství faulů na obou stranách a především Rade Krunić se v úvodu hodně činil. Ve dvanácté minutě se domácí Pescara poprvé dopustila chyby v obraně a byla za to potrestána. Průniková nahrávka našla na pomezí ofsajdu nabíhajícího Massima Maccaroneho, který možná nepatří k nejrychlejším hráčům Itálie, leč nikdo jej nestihl včas. Jeho povedená střela skončila i přes snahu brankáře Albana Bizzarriho v síti!

Pescara se samozřejmě nevzdala a hodlala svému soupeři ránu ihned oplatit. Postaral se o to Gianluca Caprari, který v posledních týdnech sbírá formu a prakticky sám táhne ofenzívu Pescary. Jenže ani tentokrát mu nebylo přáno - tvrdou dělovku zastavilo břevno! Pak se znovu musela obrana Empoli pořádně starat. Brankář Skorupski vytáhl reflexivní zákrok, který stejně nestačil. Za již překonaného brankáře však zasáhl Michele Fornasier, který vykopl míč z brány!

Po dvaceti minutách se Empoli trefilo znovu a mohlo se více uklidnit. Opět v tom měl prsty Massimo Maccarone, jenž prostrčil s trochou štěstí balon do uličky na Manuela Pucciarelliho, který prostřelil brankáře Bizzarriho a stanovil průběžný stav utkání na 2:0.

Stejná spolupráce se opakovala po půl hodině, jenže na skvělou Maccaroneho nahrávku Pucciarelli zareagoval příliš vysokým volejem. Minutu před koncem první půle uzavřel Massimo Maccarone svůj bezchybný výkon, když po další nahrávce od Saponary mezi beky přehodil brankáře Albana Bizzarriho - 3:0.

Pescara snila v kabině o obratu, který mohla začít deset minut po změně stran. Výtečná nahrávka, skvělá rána Verreho, jenže Skorupski. Mladý polský brankář v bráně Empoli první ránu vyrazil a následně pokryl ještě před dobíhajícími protihráči. Pak se tempo utkání nadobro zlomilo, dost možná stejně jako odpor domácího týmu. Ten totiž už nevyprodukoval a v závěru ještě jednou inkasoval. Dočkal se Ricky Saponara, když z voleje prostřelil brankáře Bizzarriho po nahrávce od Veseliho - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele