7. kolo
01.10.2016 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Chievo odjíždí z Pescary vítězné

Verona může v sobotu večer slavit, tamní Chievo se totiž z Pescary vrací se třemi body. Domácí Delfíni sice nepodali špatný výkon, ale zakončení je zradilo. Chievo pak přidalo k dobré defenzívě zásahy Meggioriniho s Inglesem a zvítězilo.

Domácí Pescara chtěla konečně bodovat naplno a sloužit jí k tomu měla silná sestava. Na trávníku se od prvních minut objevili Benali, Caprari, Manaj, Memushaj nebo Crescenzi s Verrem. Hosté přijeli se zkušenou obranou ve složení Frey, Dainelli, Spolli a Gobbi, ofenzivní práce měli na starosti Birsa, Castro, Inglese a Floro Flores.

Chievo bylo jasně lepším týmem a od začátku se snažilo korigovat tempo utkání ke svému prospěchu. V sedmé minutě musel poprvé zasahovat domácí brankář Albano Bizzarri, který likvidoval pěknou hlavičku obránce Dainelliho po pasu od Birsy. Zkušený ochránce tří tyčí Pescary musel do akce také po povedeném úniku útočníka Ingleseho, který táhl protiútok hostí a zakončil jej povedenou ranou!

Pescara se do hry pořádně dostala až po čtvrthodině hry. Za obranu se dostal Rey Manaj, který si zpracoval krásný balon a ostře vypálil. Své reflexy ale předvedl také jistý brankář Sorrentino. Poté Pescara přidala a zdálo se jí, jako by jí narostla křídla. Po dvaceti minutách hry šla málem do vedení díky Memushajovi, který obešel Freye a vypálil na zadní tyč. Těsně vedle.

Hlavní úlohu rozehrávání standardních šancí má v Chievu na starosti Valter Birsa, který skvěle ašel Flora Florese. Jeho střela z voleje ale mířila jen do boční sítě. Stejný hráč na konci první půle nesobecky předal balon spoluhráči Inglesemu, který byl v lepší pozici. Jeho rána by do brány určitě mířila, ale byla zablokována pozornou domácí obranou.

Pescara se tlačila do zakončení od začátku utkání - přeci jen se v první lize zatím spíše trápí. Dnes jí ale nebylo přáno, protože brankář Sorrentino měl svůj velký den. Chytal jednu střelu za druhou a dodával klidu svým nepříliš jistým obráncům. Změna skóre nadešla až ve chvíli, kdy na hřišti působil střídající Riccardo Meggiorini. Dvacet minut před koncem zápasu se totiž právě Meggiorini dostal do zakončení po pasu od Birsy a nemýlil se - 1:0 pro Chievo.

A to byla pro Pescaru velmi složitá pozice, protože Chievo se pyšní skvělou obranou. Takže když už vede, je zatraceně těžké vstřelit mu gól. A aby toho nebylo málo, pět minut před koncem dostala Pescara ránu z milosti. Castro skvěle našel dnes velmi aktivního Ingleseho, kterému vstřelení branky už nedělalo potíže - 2:0 pro hosty. Pescara sice vstřelila v závěru utkání gól, ale protože se předtím Fornasier dotkl balonu rukou, nemohl být správně uznán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

o-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele