6. kolo
26.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus opět padl, tři body nechal Neapoli

Herní i výsledková krize Juventusu pokračuje! Tým trenéra Massimiliana Allegriho dnes padl v Neapoli a nechal jí všechny tři body. Staré dámě nepomohla ani první ligová branka mladíka Leminy, protože jako první skórovala Neapol díky Lorenzu Insignem a Gonzalu Higuaínovi.

Trápení a zase trápení. Neapol dnes Juventus přehrávala snad ve všech směrech a zvláště v záloze to bylo jasně vidět. Silová a zároveň kreativní záložní řada Neapole ve složení Allan, Hamšík a Jorginho dnes kralovala a připravila dvě branky, které rozhodly. V dresu Neapole jsme se dočkali také Koulilbalyho, Hysaje nebo Ghoulama v obraně, zatímco o ofenzívu se starali Gonzalo Higuaín, José Callejón a Lorenzo Insigne. Juventus Turín nastoupil s Hernanesem, Padoinem nebo Pereyrou, v útoku bylo místo na Simoneho Zazu a Paula Dybalu.

První minuty byly trochu hektické a to na obou stranách. Za domácí Partenopei se do útoku zapojoval slovenský středopolař Marek Hamšík, za hosty se zkoušel prosadit Roberto Pereyra, kterého vysouval Paul Pogba. Po devíti minutách se k míči dostal i argentinský zabiják Gonzalo Higuaín, který si poradil se dvěma protihráči a následně vypálil. Mířil však jen do míst, kam dosáhl brankář Gigi Buffon. Kombinace domácího týmu zejména v první půli vysoce převyšovaly snažení hostující ekipy.

Prapor Juventusu držel nahoře snad jen Paul Pogba, který patřil v úvodních minutách k nejaktivnějším hráčům Staré dámy. Po pětadvaceti minutách už Neapol udeřila. Ani brankář Buffon nedokázal zabránit míči v jeho cestě do sítě poté, co kombinoval Lorenzo Insigne s Argentincem Gonzalem Higuaínem. Následně mladý Ital vystřelil a míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči, na což Buffon neměl nárok - 1:0 pro Neapol.

Stará dáma se snažila o co možná nejrychlejší odpověď, ale spoléhala při tom na nesehranou dvojici útočníků Paulo Dybala a Simone Zaza. Tuto dvojici zásoboval pasy také Francouz Paul Pogba, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti a několikrát hrozil střelou. Bianconeri dnes poměrně často kazili nahrávky, což svědčilo o nesehranosti a nervozitě. Těsně před brankářem Buffonem pak několikrát musel hasit požár jeden z dvojice Bonucci a Chiellini. Pět minut před koncem první půle se stala další nepříjemná věc pro trenéra Sarriho, protože ze hřiště musel odejít střelec jediné branky Lorenzo Insigne.

Do zbytku utkání místo něj nastoupil Dries Mertens, který byl také u šance Faouziho Ghoulama z konce první půle. Mladý obránce však pálil jen do připraveného brankáře Gigiho Buffona. Do druhé půle vstoupil aktivněji Juvetus, kterému se samozřejmě jednobrankové manko vůbec nepozdávalo. Aktivnějším hráčem začal být Simone Zaza, který pelášil za míčem, jenže byl zastaven ofsajdem. Juventus začal být lehce nervózní a několikrát se uchýlil k zákrokům za hranicí pravidel.

O zajímavou přímou střelu na bránu se pokusil Paul Pogba, jenže jeho rána skončila na nejbližších obráncích Neapole. Po hodině hry nastala rozhodující fáze utkání, v níž se nejprve trefila Neapol. Po chybě v rozehrávce se k míči dostal Gonzalo Higuaín, který se v těchto situacích většinou nemýlí. Buffon si sice na míč sáhl, leč v cestě do sítě mu nezabránil.

Pak si zřejmě Neapol usmyslela, že utkání už má vyhrané a Juventus trestal. Paulo Dybala, který byl dnes nepříliš viditelný, našel centrem do vápna nabíhajícího Maria Leminu a mladý univerzál tvrdou ranou ukázal, že Juventus ještě hraje. Tlak Juventusu posléze zesílil, ale na tři body to už dnes nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim ze juve odnese z neapola 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobře SSC

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Neapol

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele