22. kolo
31.01.2016 15:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol rozstřílela Empoli, nasázela mu pět gólů

Hodně vydařené utkání má za sebou italská Neapol. Domácí celek na stadionu San Paolo opět bavil fotbalem a ten, kdo zavítal na stadion, určitě ztraceného času nelitoval. Pokud ovšem nefandil hostům, kteří z hrací plochy odcházeli se svěšenou hlavou.

Neapol odpověděla na kanonádu Juventusu Turín tím nejlepším možným způsobem a přidala ještě o gól navíc. Ačkoli Neapol proti Empoli prohrála po brance Leandra Paredese, téměř ihned zapnula na plný chod a začala řádit. Jednu branku si připsal Gonzalo Higuaín, další Lorenzo Insigne. K tomu připočítejme vlastní zásah Camporeseho a především dvě branky španělského útočníka Josého Callejóna.

Neapol doma hrála v plné síle, takže před Reinou působili Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam. Callejón, Higuaín a Insigne se starali o ofenzívu, takže obrana hostí měla hodně velký důvod k obavám již před zápasem. Z týmu navíc odešel mladík Barba, který přestupuje do Německa. V základní sestavě jej vedle Tonelliho nahradil Camporese. Za Pucciarellim a Maccaronem tvořil hru Ricky Saponara.

V prvních minutách jsme se dočkali poměrně zajímavé hry, protože Empoli se rozhodně slavnějšího celku nezaleklo. Kapitán Massimo Maccarone se nebál a pokoušel se hned několikrát projít až do zakončení, leč nebylo mu dovoleno. Lorenzo Insigne si udělal prostor na levé straně a krásným centrem hledal uvnitř vápna Gonzala Higuaína. Jenže na zkušeného Argentince si počkal obránce Camporese.

Již po třinácti minutách vysílal do útoku Jorginho Callejóna. Ten si všiml ještě Gonzala Higuaína, ale zkušený útočník a nejlepší střelec v calciu pálil hodně vysoko nad! Po zatažení Lorenza Insigneho po straně se na vápně objevil znovu Higuaín a krásně vystřelil. Ještě lepší zákrok ale předvedl brankář Skorupski, který parádně vyrazil na roh! Pak se ale celý stadion odmlčel. Z nařízeného přímého volného kopu se i díky teči prosadil mladík Leandro Paredes!

Neapol byla v nepříjemném postavení a musela dotahovat. Bylo ale vidět, že to jí vůbec nedělá problémy. Spolupráce mezi Lorenzem Insignem a Gonzalem Higuaínem skončila hlavičkou Argentince, který se sám na vápně nemýlil a srovnal - 1:1.

To však vůbec nebylo vše. Jen deset minut po první inkasované brance totiž Partenopei otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. K zahrávání standardní situace se totiž postavil Lorenzo Insigne a krásně se trefil - 2:1 pro Neapol!

Do druhé půle nastoupily oba celky v nezměněných sestavách, ale teď to bylo Empoli, které muselo vrhnout síly do útoku. Svým způsobem to naplnilo, protože dalším hráčem, který zaznamenal branku, byl právě hostující obránce Michele Camporese. Jenže radost z toho neměl, protože si srazil centr ze strany do vlastní brány a pomohl tím domácímu týmu.

Mladý obránce se samozřejmě snažil hned odčinit svou chybu a po exekuci Leandra Paredese namířil hlavou centr jen milimetry vedle svatyně domácího brankáře Reiny. Ten se za míčem jen ohlédl. Pak se na hřiště dostaly čerstvé síly jako Gabbiadini, Mertens nebo hostující Mčedlidze. Sedm minut před koncem dnešního duelu se Neapol znovu radovala, protože Belgičan Mertens našel krásným pasem za obranu Josého Callejóna a ten - nehlídán - zavěsil.

Kreč a zmatek v obraně Empoli byl jasně patrný a Neapol toho využila ještě jednou. Jen pár minut před koncem se ke slovu dostal opět José Maria Callejón, který získal míč po centru Mertense a propálil Skorupskiho gólem číslo pět! Na tento zápas Empoli dlouho nezapomene.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

kříž bych to

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích přesně o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě hrubě nevyšlo .

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele