19. kolo
10.01.2016 15:00 CET
1 : 5
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Neapol rozstřílela Frosinone pěti góly

Neapol zesměšnila Frosinone na jeho hřišti pěti góly a připsala si jednoznačné tři body. Neapol dnes odpoledne opět bavila hrou, která jí přinesla kýžené výsledky.

Neapol byla jasným favoritem a navíc chtěla využít zaváhání hned několika svých konkurentů v boji o mistrovský titul. Domácí celek spoléhal na hráče jako Ciofani, Diakité, Blanchard nebo Crivello v obraně, zatímco do útoku se postavili Ciofani a Dionisi.

Neapolský soupeř měl spadeno na tři body, zatímco domící chtěli spíše nezklamat příchozí fanoušky a třeba si připsat nějaké body do boje o záchranu. Partenopei vsadili na obranu v podání Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić. Do zálohy se dostal opět Marek Hamšík, Gonzala Higuaína podporovali Mertens a Callejón. Od prvních minut se Neapol snažila určovat tempo hry a dostat soupeře pod tlak.

Už ve třetí minutě Marek Hamšík hledal dlouhým centrem ve vápně naběhlého Gonzala Higuaína, jenže tomu vystavil stopku obránce Blanchard. Po devíti minutách Allan kombinoval se Strinićem, výsledkem čehož byl lob přes brankáře Zappina. Zappino sice už byl venku z brány, ale nakonec se stihl vrátit a míč poslat mimo bránu!

Velkým strašákem pro hráče domácího celku byl na stadionu Comunale Matusa Gonzalo Higuaín. Argentinský šutér si seběhl na střed po krásné konbinaci s Callejonem a obhazoval si svého strážce. Jenže byl Paganinim faulován. Dries Mertens se sice postavil k míči, ale napálil jej jen do nejbližšího protihráče ve zdi Frosinone! Až po dvaceti minutách se Neapol konečně dostala do kýženého vedení. Po centru od rohového kopu měl brankář Zappino pocit, že byl faulován. Jenže tím jen dostal Raul Albiol prostor pro zakončení nohou a Partenopei vedli - 1:0.

Po další krásné kombinaci se dostal do šance Gonzalo Higuaín, který převzal míč ze středu pole a obehrál dva své soupeře. Jenže pak zakončil jen do Blancharda, který míč vyvezl mimo nebezpečné území. Neapol v tu chvíli svého soupeře jednoznačně v pohodě přehrávala a jeho obranou postupovala jako nůž máslem. Ale často ji zradila nepřesnost nebo nepochopení ofenzivních hvězd.

Pro jednoduché a efektivní kombinace Neapole měli domácí hráči pochopení a nijak výrazně je nenarušovali. Po další chybě v rozehrávce domácích se hnal na bránu Slovák Marek Hamšík a předkládal míč na penaltu Gonzalu Higuaínovi. Crivello se jej dotkl a sudí Paolo Tagliavento ihned nařídil penaltu. Tu samozřejmě někdejší bomber z Realu Madrid bez obtíží proměnil.

Frosinone se dlouho nemohlo osmělit. Snad až po třiceti minutách mu vyšel jeden protiútok. Jenže tečovaná střela od Sammarca nemohla brankáře Reinu vyděsit. Krátce před změnou stran si Gonzalo Higuaín obhazoval protihráče na kraji vápna, jenže jeho střela nakonec byla tečována. Neapol i ve druhé půli pokračovala v rychlých kombinacích a pohledném fotbale, který Frosinone nestíhalo eliminovat.

Naopak. S míčem u nohy se rozeběhl Marek Hamšík, kterému Higuaín odtáhl dva obránce. A protože neměl nikoho do kombinace, míč napálil přesně k tyči! 3:0 pro Neapol.

No a než jsem tohle stihl dopsat, tak se skóre měnilo opět. Gonzalo Higuaín si zpracoval míč do běhu, proskočil s ním mezi dvěma obránci a obešel také posledního. Pak už měl před sebou jen brankáře Zappina, kterému udělal kličku a pohodlně vstřelil čtvrtou branku Partenopei!

Asi půl hodiny na hřišti se dočkal také poměrně nevyužívaný Manolo Gabbiadini, který vystřídal produktivního Gonzala Higuaína. To ale stále nebylo všechno, nebezpečí nebylo o nic menší. Právě ke Gabbiadinimu se dostal míč po chybě obrany Frosinone a mladý italský střelec z první poslal krásný oblouček k tyči brány!

V dresu Neapole dostali šanci také mladíci El Kaddouri a Chalobah, ale jednalo se spíše o údržbu skvělého výsledku. Deset minut před koncem utkání se o jednu zajímavou střelu pokusil ještě mladý bek Hysaj, ale nakonec brankář Zappino vyškrábl jeho technický pokus mimo. Brankář Reina ale čisté konto nakonec neudržel, protože jej po přiklepnutí Toneva prostřelil Sammarco.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele