14. kolo
29.11.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio odjíždí z Empoli s prázdnou

Empoli dokázalo překvapit římské Lazio a vyhrálo nad ním o jedinou branku. Jejím autorem se už v páté minutě stal mladý obránce Lorenzo Tonelli, který hlavičkoval přesně a Lazio už nedokázalo najít odpověď.

V dresu domácích nastoupili před brankářem Skorupski Laurini, Tonelli, Costa a Rui, v záloze pak nechyběli Büchel, Paredes, Zieliński a Saponara. Lazio přijelo s kapitánem Bigliou, kterého v záloze podporovali rovněž Candreva, Parolo, Lulić a Milinković-Savić. Jediným útočníkem hostí byl Filip Djordjević.

Lazio bylo jasným favoritem, ale byla otázka, co s Orly udělá náročný program Evropské ligy. Do dnešního zápasu nastoupilo Lazio trochu ospale a to se mu nevyplatilo. Po pěti minutách se totiž od rohového praporku dostal míč k Lorenzu Tonellimu, který se krásně položil do hlavičky a nedal Marchettimu šanci zasáhnout - 1:0!

V úvodu zápasu si oba týmy vyměnily velké množství míčů a tempo bylo poměrně vysoké. Především Empoli kombinovalo odvážně, kreativně a nebezpečně pro obranu Biancocelesti. Lazio se do zápasu dostávalo jen velmi pomalu. Zajímavý pas vymyslel Ricky Saponara na nabíhajícího Massima Maccaroneho, jenže toho nakonec zastavil Lulić.

Po Paredesově přiťuknutí se do šance hnal Büchel, jenže nakonec vypálil jen mimo. Lazio se postupně usídlilo na polovině toskánského soupeře a například akce Milinkoviće-Saviće vůbec nevypadala špatně. Rovněž náběh Filipa Djordjeviće mohl dopadnout lépe, jenže včas se vrátil Laurini a celou akci zastavil.

Empoli rozhodně nebylo ustrašeným soupeřem, ale naopak Lazio chvílemi nepříjemně tlačilo. Filip Djordjević si převzal míč a nebezpečně vypálil, jenže Skorupski vše včas viděl. O chvíli později se do zakončení dostal zkušený záložník Lucas Biglia, jenže mířil příliš mimo, takže brankář Skorupski nakonec zasahovat nemusel.

Po skvělém autu na Piotra Zielińskiho si mladý Polák naběhl do vápna a centroval na Maccaroneho, ale obrana Lazia nakonec míč odvrátila. Parolova střela z větší vzdálenosti nenadělala před koncem první půle Skorupskimu moc práce. Maccaroneho zakončení pak skončilo těsně vedle tyče. Což bylo štěstí pro Lazio, protože brankář Marchetti tou dobou mířil už na druhou stranu.

Do druhého poločasu mělo Lazio co dělat, pokud chtělo z Toskánska odjíždět v lepší náladě. Hned nástup do druhé půle hostům vyšel o mnoho lépe, ale chybělo jim štěstí. Radu poslal směrem na brání pěknou ránu z voleje, jenže Skorupskiho zachránilo břevno za jeho zády! Místo Saponary přišel do zápasu Rade Krunić, na druhé straně trenér Pioli posílil svůj celek o hrotového útočníka Miroslava Kloseho, jemuž na hřišti udělal místo Stefan Radu.

Felipe Anderson o chvíli později doběhl ostrý centr, nahrál jej před bránu a tam si míč zpracovával Filip Djordjević. Jenže jeho ránu skvěle vyrazil mladý Polák Skorupski! Empoli posléze vystřídalo unaveného útočníka Livaju, kterého nahradil Zambelli. Lazio sice vyrovnalo, ale protože gól padl po faulu, nemohl platit.

Ještě se při této akci zranil Rade Krunić, takže musel být střídán. Ani Krunić přitom do utkání nenastoupil od začátku. Na skvělý centr ze strany si pak naskočil Miroslav Klose, vyhlášený to hlavičkář. Jenže brankář Skorupski se překonat zkrátka nenechal a míč vyrazil! Talentovaný brankář držel akcie svého celku hodně vysoko.

Tlak Lazia sílil a dokonce se tým z Věčného města dočkal vstřelené branky, jenže radost jeho hráčů byla jen chvilková. Miroslav Klose byl podle názoru arbitra Fabbriho totiž v ofsajdu!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele