7. kolo
03.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Veronské derby vítěze nepoznalo

Derby di Verona skončilo remízou! V napínavém utkání plném emocí a nadšených diváků padly dvě branky. O tu první se postaral hostující Pisano, deset minut před koncem se ale trefil Castro.

Chievo Verona patří k příjemným zjevením aktuální sezony a i dnes chtělo ukázat, že jeho dobrá forma ze začátku ještě nepominula. Dnes nasadilo do utkání čtveřici zadáků Frey, Gamberini, Cesar, Gobbi v obraně, o ofenzívu se staral trojlístek Paloschi, Birsa a Meggiorini. Hellas nutně potřeboval bodovat, protože se nachází až v zóně sestupu! Dnes se pral o body s obranou v podání Pisano, Moras, Helander a Souprayen, do útoku se při mnoha absencích vrhli Sala, Juanito Gómez a Boško Janković.

Hellas Verona od prvních minut ukazoval, že chce hrát. Hned na úvod Leandro Greco hledal dlouhým nákopem nabíhajícího univerzála Jacopa Salu, jenže na něj byl míč příliš dlouhý a stal se kořistí brankáře Bizzarriho. Chievo sice častěji drželo míč na kopačkách, jenže drželo jej dost daleko od brány svého soupeře a spíše kombinovalo kolem středu. Až po prvních patnácti minutách se odhodlal k táhlé ráně zkušený záložník Luca Rigoni a brankář Rafael se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil alespoň na roh!

Rafael měl práci také o chvíli později, protože jeho pozornost vyzkoušel záložník Valter Birsa. Slovinský tvůrce hry vypálil velmi dobře a jen skvělé letecké číslo brankáře Rafaela jej připravilo o brankovou radost. A do třetice jej vystrašil mladý kanonýr Alberto Paloschi. Domácí hráči se dostali ke standardní situaci těsně před koncem utkání, jenže zkušený záložník Valter Birsa ani tentokrát neměl štěstí. Hostující Hellas v těchto chvílích zachraňovalo jen štěstí a výkon brankáře Rafaela, který se opravdu činil.

Unaveného Valtera Birsu následně deset minut po změně stran vystřídal zkušený harcovník Simone Pepe. Po hodině hry se do velké šance dostal Alberto Paloschi, který však nedosáhl na míč! Dvacet minut před koncem utkání a po relativně nudném výkonu z obou stran, se hosté dostali do vedení! Po volném přímém kopu se přetažený míč dostal k Erosi Pisanovi a ten jej poslal do brány!

Hellas trochu nečekaně vedl, ale jak již bylo řečeno, derby je zcela odlišné utkání a stát se může cokoli. Chievo dalo logicky vše do útoku. A vyplatilo se. Pět minut před koncem utkání totiž Mussi Volanti srovnali! Po skvělém centru od Gobbiho se míč ve vápně snesl na hlavu Lucase Castra, který silnou hlavičkou skóroval! Další zajímavou střelu si připsal Cesar, který skvělého Rafaela nepřekonal. A posledním, kdo se zkoušel prosadit, byl Hallfredsson. Jenže brankář Bizzarri se opět vyznamenal a zachránil svůj celek od inkasované branky!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele