20. kolo
17.01.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - Empoli FC 1:1

Chievo Verona se jen dělí body s Empoli. Oba týmy se trefili jednou, a i když se hrál pohledný fotbal, remíza nikomu z nich ke spokojenosti příliš nestačí. Hned na úvod se prosadil Alberto Paloschi, po změně stran srovnal obránce Tonelli.

Chievo nastoupilo na svém stadionu s tradičními oporami jako brankář Bizzarri, útočník Alberto Paloschi nebo obránci Dainelli a Cesar. Vedle Paloschiho se o góly měl starat tak Inglese, prostor dostal i veterán Simone Pepe. Také Empoli nasadilo poměrně očekávanou sestavu, v obranné linii figurovali Zambelli, Tonelli, Barba, Rui. Před pohyblivou zálohou v podání pánů Zieliński, Paredes a Croce figurovali Maccarone a Pucciarelli.

Ačkoli se do prvních náznaků tlaku dostávali hráči Empoli, byli to paradoxně domácí, kdo se jako první radoval z branky. A to poměrně rychlé. Už v sedmé minutě si útočník a jistota v ofenzívě Mussi Volanti Alberto Paloschi naskočil na centr od Pepeho a obloučkem překonal zaskočeného brankáře Skorupskiho - 1:0 pro domácí hráče.

Brankář Skorupski měl plné ruce i nohy práce také po chvíli a ránu Valtera Birsy vyrážel jen s vypětím všech sil. Empoli se v prvních chvílích moc do útoku nedostávalo, respektive se mu nedařilo překonat zálohu domácího Chieva. Domácí se hnali v přečíslení na Skorupskiho. Birsa však poslal klíčovou přihrávku jen do soupeře. Birsa se málem prosadil také po třiceti minutách, když předvedl parádí sólo zakončené střelou, ale Skorupski se tentokrát překvapit nenechal.

Pět minut před odchodem obou celků do kabin si ještě na delší míč naběhl Alberto Paloschi a krásný centr poslal z voleje jen těsně vedle brány! Chievo bylo rozhodně lepším týmem a zaslouženě vedlo. Jenže to neplatilo pořád. Dvě minuty po změně stran se totiž skóre měnilo v neprospěch Chieva. Rohový kop rozehrálo Empoli nakrátko, čímž zaskočilo obránce soupeře. Míč se dostal ke Crocemu, který vypálil. Brankář Bizzarri však balon vyrazil jen k Tonellimu, který už poslal míč do sítě - 1:1.

Hosté se po vstřelené brance ihned zlepšili a chtěli přidat další. Velkou zbraní měl být veterán Massimo Maccarone, jenž si zaběhl za obranu soupeře. Jenže pas na něj nakonec domácí obránci zablokovali. Následně se do míče z velké vzdálenosti opřel Croce a brankář Bizzarri se jen ohlédl.

Dvacet minut před koncem se o něco podobného pokusili domácí hráči, kdy Castro nahrál Radovanovićovi. Jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Hned po něm si za obranu opět nabíhal Alberto Paloschi, který chtěl překonat znovu brankáře Skorupskiho. Ale tomu vydatně pomohli jeho obránci. A protože do konce zápasu už ani jeden tým nedokázal vymyslet nic konstruktivního, tak se loučí po bodě na kontě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. 1:2) 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele