5. kolo
23.09.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi FC - SSC Neapol 0:0

Neapol se zastavila. Mašina na góly i úspěch, která v minulých dnech a týdnech střílela jednu branku za druhou, dnes nedokázala najít recept na pečlivou obranu nováčka z Carpi! I kvůli tomu jsou zatím Partenopei jedenáctí, Carpi zatím na předposlední příčce.

Trenér Sarri nepodlehl pokušení překopat kádr, který měl v posledních dnech úspěch a rotovat jej, ale nasadil snad všechna osvědčená jména. Na soupisce jsme od začátku našli Insigneho, Higuaína, Hamšíka, Allana i Albiola. Domácí Carpi udělalo v podstatě to samé a spoléhalo se na hráče jako Mbakogu, Cofie, Matos nebo Letizia.

A právě domácí Carpi bylo v prvních minutách aktivnějším celkem. Zvláště Matos hýřil pohybem i aktivitou a znamenal pro obranu Neapole konstantní nebezpečí. V osmé minutě si Mbakogu naskakoval ve vápně hostí na prudký centr, jenže neumístil jej správně a mohl litoval neproměněné šance. Těžko říct, co se hráčům honilo hlavou nebo jaké pokyny od Sarriho dostali před zápasem, ale dnes to zkrátka nebyla ta suverénní Neapol, která udivovala ještě nedávno.

Lorenzo Insigne se dostával do vápna, ale ještě těsně před ním jej zastavili obránci domácích. Pak pro ně nastalo něco, co poznamená každou obranu. Zranil se jim brankář. Francesco Benussi musel střídat, jeho místo zaujal zkušený veterán Željko Brkić. Lorenzo Insigne využil své rychlosti i techniky k tomu, aby se prokličkoval do vápna a tam nastřelil ruku jednoho z bránících hráčů. Sudí Rocchi však pokutový kop nepískal. Až pět minut před koncem první půle se ozval hlasitěji útočník Gonzalo Higuaín. Argentinec se dostal k zakončení, jenže první jeho střela byla zablokována a druhá skončila těsně vedle!

Do druhé půle nastoupila aktivnější Neapol. Jak se dalo čekat, bod jí byl málo. Pohlednou kombinaci zakončoval slovenský záložník Marek Hamšík, jenže nemířil zrovna přesně. Ryder Matos pak zkoušel štěstí z veliké vzdálenosti a španělský brankář Reina musel do práce. Jedním z nejvíce aktivních hráčů Partenopei dnes večer byl mladík Lorenzo Insigne, který si často dělal cvičné panáky z obránců Carpi a procházel do vápna. Jeho zakončená už si ale pozitivní ohodnocení nezaslouží, protože často mířilo vedle.

Dvacet minut před koncem zápasu se na hrací plochu dostal Manolo Gabbiadini, který přišel s jasným úkolem - rozhodnout. Centrovaný míč pak propadl k jeho útočnému partnerovi Higuaínovi, který však nezakončil přesně. Dvě minuty před koncem mohl Gabbiadini naplnit svůj "osud" a plnit, proč přišel. Hnal se sám na brankáře domácích, jenže střelu poslal těsně vedle tyče! V nastavení ještě skóroval José Callejón, leč z ofsajdu, takže radovat se stejně nemohl. Neapol si tak jen rozdělila body s nováčkem z Carpi, který naopak remízu oslavuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele