37. kolo
08.05.2016 15:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi FC - SS Lazio 1:3

Dvě neproměněné penalty Jerryho Mbakoga může vyjít celé Carpi pěkně draho. Nováček Serie A nezvládl klíčový zápas s Laziem zejména psychicky a kolo před koncem už nemá situaci ve svých rukou. Místo toho aby se Carpi ujalo vedení totiž v první půli dvakrát inkasovalo. Celkově doma podlehlo Laziu 1:3.

Carpi cestuje příští kolo do Udine a pokud chtělo držet všechny triumfy nadále ve svých rukou, potřebovalo zápas s Laziem zvládnout. Bohužel, porážka v kombinaci s bodovým úspěchem Palerma znamená, že Carpi s velkou pravděpodobností sestoupí.

Kdyby, kdyby a zase kdyby. Jerry Mbakogu si určitě vyčítá bídně kopnuté penalty, kterými by jinak mohl poslat Carpi do vedení. V 11.minutě došlo ve vápně Carpi k nikterak dramatickému faulu, ovšem sudí odpískal penaltu a dal domácím velkou šanci jít do vedení. Mbakogu nicméně pohrdl, Marchetti vystihl jeho směr a udržel nerozhodný výsledek. Lazio přečkaná šance posílila a zanedlouho se římský klub ujal vedení. Po obrovském závaru v pokutovém území doslova dotlačil balón do sítě Milan Bičevać! Místo vedení tedy nelichotivý stav a bylo ještě hůře. Felipe Anderson naservíroval balón před prázdnou branku Candrevovi a ten neměl nejmenší problém vstřelit branku. Nicméně Carpi dostal příležitost zahrávat pokutový kop ještě jednou. Mbakogu byl faulován a sám se znovu ujal slova. Takový počin je jistě chvályhodný, když se napodruhé povede, jenomže Mbakogu šílenost z úvodu utkání zopakoval a ani svojí druhou penaltu neproměnil!

Otřesené Carpi o přestávce zmobilizovalo zejména psychické síly, ale když ve 48.minutě napálil Lasagna jen břevno, bylo jasné, že se z téhle patálie už domácí nezvednou. V 72.minutě pak zasadil domácím ránu z milosti Miroslav Klose, ale ani to ještě nebyl konec utkání. Lucas Bíglia, vědom si zisku tří bodů, si dovolil druhý žlutý faul a Lazio dohrávalo v početní nevýhodě. Carpi toho využilo alespoň ke kosmetické úpravě, smolař Jerry Mbakogu se dostal k odraženému balón a alespoň částečně napravil své totální selhání z prvního poločasu. Bylo to ale pramálo, Lazio nemělo problém vedení uhájit a to i přes další vyloučení Dordeviče a Carpi posadilo na vlak směrem Serie B. Zdali souprava skutečně odcestuje rozhodně závěrečné kolo ve kterém Carpi musí bezpodmínečně zvítězit nad Udine a doufat ve ztrátu Palerma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nedat dvě penalty je jedna věc, ale kopnout je oba jak ocas, je druhá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele