35. kolo
25.04.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi FC - Empoli FC 1:0

Carpi nakonec porazilo hosty z Toskánska a urvalo tři body! Hodně mu k tomu pomohlo i vyloučení hostujícího Mčedlidzeho, který opustil hrací plochu už po pětadvaceti minutách. Následný tlak přerostl v branku Lasagny pět minut před koncem.

První minuty duelu mezi Carpi a Empoli nenaznačovaly, že by se mělo odehrávat nějaké drama. Spíše se hrál opatrný fotbal s mnoha nepřesnostmi na obou stranách, který občas proložil nějaký faul. První pořádnou střelu vyslal na bránu Carpi záložník Büchel, ale nepochodil. Na opačné straně se do útoku hnal Mbakogu, který si díky svému urostlému tělu dokázal udělat prostor, jenže nakonec byl obranou hostí zastaven.

Po pětadvaceti minutách v souboji o míč Mčedlidze trefil protihráče ostře loktem do obličeje a sudí Valeri mu okamžitě ukázal červenou kartu! Carpi pochopilo, že teď nadchází jeho čas. Nejprve pálil nebezpečně Lollo, po něm se Di Gaudio prosmýkl až do vápna, kde zakončoval. Jenže proti byl brankář Alberto Pelagotti, který vytasil parádní zákrok! První půle tak skončila bez branek a Empoli děkovalo, že už může být v šatně.

Tam muselo vymyslet nouzovou strategii, pokud chtělo dostat nějaké body. Carpi ale bylo mnohem nebezpečnější a aktivnější. Nejprve se o střelu pokoušel Di Gaudio, následně se na hřiště dostal Kevin Lasagna. Po hodině hry našel zajímavým centrem Paciuti nabíhajícího Mbakogua, který ale hlavičkoval nad bránu. Dvacet minut před koncem ale mohli jít do vedení hosté. Pucciarelli se hezky uvolnil a pravačkou mířil pod břevno. Narazil však na skvělého brankáře Belece!

Sedm minut před koncem spadl balon na kopačku Lolla, který jej sklepl, otočil se směrem k bráně a vypálil! Mířil ale těsně nad. Carpi to nemuselo vadit, protože o pouhých pár minut později se konečně dočkalo. Střídající Kevin Lasagna si naběhl na skvělou nahrávku od Pasciutiho a na malém vápně nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout. V závěru byl po druhé žluté kartě ještě vyloučen Lollo, ale stejně mohl slavit tři body. Carpi tak urvalo další cenné body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele