11. kolo
01.11.2015 12:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Frosinone Calcio 4:1

Na první místo tabulky se minimálně do zápasu Neapole vrací Fiorentina, která využila vítězství Interu nad Římem, když deklasovala nováčka z Frosinone 4:1. Viola svého soupeře smetla už v prvním poločase, který vyhrála čtyřbrankovým rozdílem. Frosinone už jen v závěru korigovalo.

Brankostroj Fialek se začal rozjíždět pozvolna. Babacarova teč nadělala Zappinovi velké starosti, ale ten míč za svá záda nepropustil. Lovit jej nemusel ani po nepřesné střele Badelje a o chvíli později se znovu opakoval minisouboj Babacar - Zappino, opět s vítězným koncem pro brankáře Frosinone, jenž mezi tyčemi nahradil Lealiho.

Ale tlak Fiorentiny rostl a rostl a Frosinone zakrátko inkasovalo. Ante Rebič zakroutil míč nechytatelně od břevna do branky a Fiorentina zcela zaslouženě vedla 1:0. Tentýž muž za chvíli orazítkoval tyč a bylo jen otázkou času, kdy Viola vstřelí další gól. Ve 28. minutě usměrnil do sítě Fernandezův centr Gonzalo Rodríguez a Frosinone už ztrácelo dvě branky. A to nebylo všechno, za chvíli sudí odpískal ve prospěch Fiorentiny pokutový kop, Khouma Babacar se nechal inspirovat "vršovickým" dloubákem Antonína Panenky a zvýšil už na 3:0. Nováček se v prvním poločase úplně sesypal a do šaten inkasoval ještě jednou. Minutu před koncem předvedl individuální akci Mario Suárez a skóre nabralo hrozivé podoby - 4:0.

O vítězi utkání už nebylo pochyb. Těžko říci, co by se muselo stát, aby Frosinone zápas zremizovalo nebo dokonce otočilo. Fiorentina ve druhém poločase náskok udržovala a měla i šance na jeho zvýšení. Suárez ale mířil v 53. minutě těsně vedle. Takřka jedinou šanci Frosinone měl jedenáct minut před koncem Daniele Verde, ale zcela osamocen ve vápně domácích nezakončil dobře.

V závěru utkání už visela ve vzduchu jediná otázka, jaká bude konečná podoba výsledku. Střídající Rossi měl na kopačce pátý gól, jenže neuspěl. Udeřilo na druhé straně, Longo udržel míč na hrací ploše, vykličkoval domácí defenzívou a připravil branku pro Alessandra Fraru - 4:1. Nováček Serie A ještě mohl snížit na rozdíl dvou branek, ale v nastaveném čase se mu postavilo do cesty břevno. Fiorentina vyhrála zejména díky skvělému prvnímu poločasu a vrací se na první místo o skóre před Inter Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele