38. kolo
31.05.2015 20:45 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Lazio v LM, Higuaín neproměnil rozhodující penaltu

V hodně atraktivním utkání o všechno sehrály celky Neapole a hostujícího Lazia skvělé představení. V gólově bohatém zápase padlo šest branek a šťastnější byli římští fanoušci, protože jejich klub postupuje do kvalifikace Ligy mistrů na úkor domácí Neapole!

Neapol v souboji s Laziem bojovala o nejpřednější evropskou ligovou soutěž - Ligu mistrů. Lazio nesmělo prohrát, aby udrželo současnou třetí příčku. Na hřiště vyslalo poměrně silný tým, který čítal Luliće, Candrevu, de Vrije nebo Bastu s Parolem. Neapol poslala na hřiště Inlera, Callejóna, Hamšíka, Mertense nebo Gonzala Higuaína.

Neapol začala trochu lépe. Pas na Callejóna na pravou stranu nebyl přesný. Brankář Marchetti musel zasahovat proti dalším situacím, které jeho obránci příliš nezvládli. První střelu na branku vyslala Neapol až ve třinácté minutě. Měl ji na svědomí Gonzalo Higuaín. Brankář Marchetti míč vyrazil a Marek Hamšík se jen rozčiloval, že nedostal nahrávku. Po dvaceti minutách se dostal José Callejón, který dostal pas od Gonzala Higuaína na hranici ofsajdu. Nejprve pálil do Marchettiho, druhou ranou mířil nad branku.

Neapol hrála sice lépe, ale bylo to Lazio, které se dostalo do vedení. Po třiceti minutách se krásnou ranou prosadil Marco Parolo, který zaznamenal svou desátou branku v sezoně. Ránu ještě trochu přizvedl bránící Gökhan Inler, který ještě zkomplikoval zásah brankáři Marianu Andújarovi - Lazio vedlo v klíčovém utkání sezony o jednu branku a Neapol musela dotahovat.

Na druhé straně zkusil střílet také Inler, ale pálil hodně nepřesně. Neapol zkoušela ohrozit branku Lazia, jenže se jí to příliš nedařilo a hráči se ocitali pod tlakem. Neapol chtěla dát vyrovnávací branku, jenže trestalo Lazio. Minutu po uplynutí řádné hrací doby první půle se Lazio dostalo do rychlého brejku, kdy se sám před brankářem Marianem Andújarem objevil zkušený italský reprezentant Antonio Candreva. Ten už překonal brankáře soupeře bez větších potíží - 2:0 pro Lazio.

První minuty druhé půle byly hodně zajímavé a vyrovnané. Do brejku se znovu dostal Antonio Candreva, který ale byl zastaven Inlerem. Vzápětí byl faulován Cataldi, takže se akce Lazia nemohla dál rozvíjet ihned. Volný přímý kop se ale Laziu příliš nepovedl. Se zajímavou střelou se dostavil brazilský talent Felipe Anderson, který však mířil těsně vedle. Deset minut po změně stran sáhl trenér Rafael Benítez k zoufalému kroku a stáhl Inlera. Nahradil jej mnohem ofenzivnějším útočníkem Manolem Gabbiadinim.

A jeho vliv se ihed projevil. Na začátku celé akce byl přesný pas Marka Hamšíka na nabíhajícího Josého Callejóna. Ten si z pravé strany poradil a nahrál útočníkovi Gonzalovi Higuaínově. Ten jej zkušeně a bez problémů dorazil do sítě - 1:1.

Mertens pálil uvnitř vápna, z levé strany, ale de Vrij se blýskl skvělým zákrokem a míč odkopl z brankové čáry! Neapol zcela jasně přidala a chtěla vedoucí branku. Mohla jí docílit o chvíli později, když Hamšík znovu našel nabíhajícího Callejóna. Ten si ale neporadil a neprostřelil brankáře Federica Marchettiho! Po hodině hry bylo s Laziem ještě hůř. Sice ještě stále postupovalo do Ligy mistrů, ale hrálo velmi špatně a navíc bylo oslabeno! Po hodině hry totiž dostal druhou žlutou kartu Marco Parolo. To znamená, že Lazio dohrávalo o deseti mužích!

Pod Vesuvem to bylo ještě hodně zajímavé, protože Gonzalo Higuaín posunul Neapol zase o něco blíž Lize mistrů! Dries Mertens skvěle získal míč a pelášil s ním směrem vpřed. Tam přesně nahrál Gonzalu Higuaínovi, který krásně trefil a mohl se radovat!

Dvacet minut před koncem utkání dostal druhou žlutou kartu Faouzi Ghoulam a opět oslabil svůj tým! Neapol měla vše ve svých rukou a s Laziem to vypadalo hodně špatně. Patnáct minut před koncem totiž Lulić fauloval Maggia ve vápně a sudí Rocchinařídil ihned pokutový kop! K němu se postavil hrdina Gonzalo Higuaín, který však potřetí selhal! Branku Lazia přestřelil o velký kus. Tím pohřbil veškeré šance Neapole na Ligu mistrů. Laziu naopak tento výsledek stačil a chtělo do konce utkání bránit.

Sedm minut před koncem utkání se na hrací ploše objevil Onazi, který vystřídal unaveného Danila Cataldiho. A právě Onazi se stal katem Neapole! Pět minut před koncem utkání se právě Onazi dostal do zakončení a prostřelil brankáře Andújara. A nebylo to vše, protože jen o dvě minuty později se skóre zápasu měnilo opět. Postaral se o to zkušený veterán Miroslav Klose, který si počkal na centr ze strany a hlavou poslal balon přesně do sítě - 4:2 a naděje Partenopei na Ligu mistrů se definitivně rozplynuly. Trenér Rafael Benítez se tak bude loučit smutně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v prípade zhodnosti počtu bodov sa berie najskôr do úvahy celkové skóre, alebo vzájomný dvojzápas?

Reagovat
Pipo123

Vzájomný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bayern987

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a Lazio do LM

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat
mastakillah

3:1 věřím tomu, že opět rozhodne Mertens

Reagovat
smazaný uživatel

Tučniaka aspon vypiskaju fanusikovia?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je za tohle pan redaktor placenej, tak ja nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele