2. kolo
14.09.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol padla, překvapilo ji Chievo

V preview jsme psali o tom, že Chievo Verona má tendenci překvapovat velké týmy. A to se dnes také potvrdilo, protože z výletu pod Vesuv si domů veze překvapivé tři body. A pokud byli fanoušci Neapole před utkáním z postupů vedení rozladění, teď jim hráči mnoho klidu nepřidali.

Neapol v čele s kapitánem Markem Hamšíkem toužila po zisku tří bodů a především chtěla napravit dojem z prvního utkání. V něm zachraňovala výhru až v nastaveném čase ranou nové posily De Guzmána. A fanoušci samozřejmě žádali mnohem víc. Není divu, že se jim ani dnešní představení nezalíbilo. Základní sestava přitom rozhodně měla navíc.

Přesto měla Neapol problém udržet v prvních minutách pozornost i míč na svých kopačkách. Mussi volanti se naopak hnali dopředu a výsledkem byla rána Izca, kterou musel brankář Rafael likvidovat na poslední chvíli. Na opačné straně se prosazoval Gonzalo Higuain, jenž obdržel skvělý pas za obranu. Před sebou měl jen brankáře Bardiho a pokoušel se jej obstřelit, ale obránce Dario Dainelli se včas vrátil a svému brankáři vypomohl.

V podstatě o Chievu platilo to, co bylo zmíněno v preview, tedy tuhá obrana a spoléhání se na občasné rychlé kontry. Obránci Chieva Verona obětavě padali do střel, což demonstroval obránce Cesar při pokusu Josého Callejóna. Produktivní útočník Neapole si míč dobře zpracoval a vypálil, ale Cesar se s ním vrátil a jeho střelu zastavil vlastním tělem. Práci měl i brankář Bardi, které poté vyzkoušel Gonzalo Higuain přesnou hlavičkou. Reflexivní zákrok Bardiho ale stačil.

Krajní útočníci partenopei jsou velkou zbraní, což demonstroval i Lorenzo Insigne povedenou střelou. Neapol dnes nehrála vůbec špatně, ale chybělo jí štěstí. To dokázal i Gonzalo Higuain, který padl v pokutovém území a po jeho dopadu k zemi se ozval hvizd. Sám postižený hráč si sebevědomě stoupl k exekuci nařízené penalty, ale brankář Bardi směr jeho střely vystihl a zneškodnil ji.

Velkou šanci měli také hosté, kteří díky technické ráně Maxiho Lópeze trefili břevno Rafaelovy brány. Neapol byla rozhodně aktivnějším týmem a neustále se snažila vymýšlet, jak dostat míč do sítě. Nepovedlo se to ani Insignemu, jehož tvrdou ránu zlikvidoval brankář Bardi. Ve druhé půli Chievo muselo zabrat, zvláště přesnost střelby mu dělala problémy. Veronský celek za celý první poločas netrefil bránu, pokud nepočítáme pokus Lópeze do břevna.

Brankář Bardi dnes zaslouží absolutorium, protože si poradil s každou ošemetnou situací. Vynikal zejména při střelách z větší vzdálenosti a překonat se nenechal ani od Camilla Zunigy. Jeho rána ze třiceti metrů mířila krásně k tyči, ale Bardi byl na místě včas. Sotva se Neapol dostávala do tempa, vyvedl ji z rovnováhy Maxi López. Zdánlivě z ničeho nic se na hranici pokutového území dostal právě López, který zužitkoval pas od Lazareviće a brankář Rafael byl krátký - 1:0.

Neapol byla šokovaná a nedokázala se dostat do tempa. K posílení ofenzívní síly se na hřiště dostal belgický útočník Dries Mertens, který rozkmital své rychlé nohy a pelášil s míčem na bránu. Bardi si ale poradil i s jeho zakončením. Bardi byl dnes k neudržení a jeho umění i rychlost přiváděly hráče Neapole k šílenství. Po akci Zunigy se do míče opřel také kapitán Hamšík, ale Bardi byl u tyče včas. Bardi měl hodně práce i s pokusy Callejona a Mertense v poslední minutě, ale nulu na kontě udržel.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele