4. kolo
23.09.2014 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Empoli remizovalo s Milánem 2:2.

Filippo Inzaghi se nejspíše rozhodl fanoušky Rossoneri připravit o nervovou soustavu, jak jinak si vysvětlit další napínavé utkání se spoustou branek, tentokráte na půdě nepříjemného Empoli. Domácí tým vedl po velmi špatném milánském nástupu 2:0, ale nakonec bere jen bod za remízu 2:2, přičemž ještě může být rád.

Ono rádi mohou být i v Miláně, neboť po katastrofální první půli mohlo AC prohrávat mnohem výraznějším rozdílem. Ale pěkně popořádku. Ve 13. minutě Bonera neuhlídal při rohovém kopu Tonelliho, který dosti nekompromisní hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Empoli. To odstartovalo ofenzivní smršť domácích a Milán se mohl zuby nehty bránit, jak chtěl, ale stejně ve 21. minutě inkasoval podruhé. Ještě než se tak stalo, zahodili velké šance Tavano a Croce. Pak už přišel již zmíněný okamžik, další standardní situaci nedokázala obrana Rossoneri pohlídat a po nacvičeném signálu zvýšil na 2:0 Pucciarelli.

A s AC mohlo být ještě hůře. Na krásný centr do vápna si naběhl Verdi a trefil jen horní síť Abbiatiho branky. Hosté se těžko vymaňovali z tlaku, ale před koncem prvního poločasu přeci jenom zahrozili. Střelu Bonaventury, jenž nahradil zraněného Van Ginkela, schoval do rukavic Sepe. O chvíli později střílel obdobně Torres a Sepe musel znovu zasahovat. Nicméně přišla 43. minuta a milánské snížení. Fernando Torres ve vápně přehlavičkoval brankáře Empoli a vykřesal AC naději na bodový zisk.

Empoli cítilo, že je Milán zranitelný, a na začátku druhého poločasu hodlalo zápas rozhodnout. Tavano šel dokonce sám na Abbiatiho, ale v koncovce trestuhodně selhal. A to se ukázalo dost možná jako klíčový okamžik celého utkání, neboť Milán krátce na to vyrovnal. Honda se rozhodl potáhnout míč středem hřiště a jeho technická přízemní střela skončila v síti - 2:2. Všechno bylo najednou jinak. AC Milán bylo nebezpečnějším týmem a brzy mohlo přetáhnout vedení na svojí stranu. Torres vykoupal čtyři soupeřovi obránce a předložil míč Ménezovi, který z první orazítkoval břevno! To už byla i na trenéra Sarriho příliš silná káva, a tak se šel uklidnit do místní kuřárny.

Následně byl svědkem toho, jak se jeho tým brání a brání. Čtyři minuty před koncem zápasu uviděl za šlapák druhou žlutou kartu Valdifiori a Empoli čekalo v kombinaci se čtyřminutovým nastavení pořádné horko. Milánští si vytvořili tlak, ale kýženou branku vstřelit nedokázali. Empoli v krásném utkání remizovalo s AC Milán 2:2 a nutno podotknout, že šlo o výsledek spravedlivý.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

forza milan 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

AC 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

forza milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4...FORZA GRANDE AC Milan....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele