13. kolo
29.11.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - SS Lazio 0:0

Lazio bylo proti Chievu ve Veroně jasně lepším týmem, ale svou převahu nedokázalo vyjádřit tím nejzásadnějším způsobem - vstřelenou brankou. Tým trenéra Stefana Pioliho díky bezbrankové remíze dává šanci svým pronásledovatelům a možná opustí pohárové příčky.

Lazio nastoupilo do večerního zápasu italské ligy v trochu pozměněné sestavě, když se na trávník od úvodních minut dostali například Stefano Mauri ve funkci kapitána a na hrot se postavil Filip Đorđević. Pro Miroslava Kloseho byla přichystána jen lavička, to samé platilo pro mladíka Baldeho Keitu nebo Ledesmu. Chievo spoléhalo opět na obrannou práci, v útoku dostal prostor Riccardo Meggiorini s Albertem Paloschim.

Prvních pět minut se hosté snažili o menší tlak tím, že poklidně kombinovali. V sedmé minutě pár rychlých kroků s míčem udělal Mauri, který se před šestnáctkou snažil protlačit míč k Đorđevićovi, jenže ten byl hlídán pozornou obranou Mussi Volanti. O první ránu domácích se postaral Riccardo Meggiorini, který se pustil do odvážné akce. S jeho zakončení si ale zkušený Federico Marchetti poradil bez větších problémů. Na opačné straně Candreva přenesl hru na levou stranu, tam Mauri sklepl míč na Parola, který ale v dobré pozici minul.

Většina akcí Lazia měla stejný rukopis - po chvíli rozehrávání se míč dostal k hvězdnému reprezentantovi Antonio Candrevovi a ostatní čekali, co bude dál. Do vápna poté často létaly centry z nohy krajního záložníka, ale nebyl zde nikdo, kdo by je usměrnil za záda brankáře Albana Bizzarriho. Po půlhodině hry se systém Lazia opakoval. Centr od Antonia Candrevy ani tentokrát nikdo ze spoluhráčů nedopravil do sítě, i když Marco Parolo k tomu měl blízko.

Něco podobného zkusili na začátku druhého poločasu domácí. Perparim Hetemaj se dvakrát pokusil odcentrovat, ale na svém místě vždy "vyrostl" nizozemský stoper Stefan de Vrij, který ve vzduchu vládl. Až dvacet minut před koncem zápasu se Lazio osmělilo a vypálilo, jenže Lucas Biglia vypálil až příliš silně a míč letěl vysoko nad. O chvíli později se s bezbrankovým stavem rozhodl něco udělat Stefano Mauri, který tvrdou ranou vyzkoušel pozornost i reflexy brankáře Bizzarriho. Ten si ale poradil.

Rozhýbat strnulou rozehrávku římské ekipy se povedlo až mladíkovi Baldemu Keitovi, který zatím nedostává moc prostoru ani důvěry. Po několika rychlých krocích s míčem se mu povedlo odcentrovat, i když ve vápně nebyl nikdo, kdo by se chopil šance. Až minutu před koncem mohlo Lazio vyrovnat, když centr od Gonzáleze přistál na hlavě Nizozemce de Vrije a ten se málem prosadil. Výtečnou práci ale odvedl opět Bizzarri, který míč vyškrábl nad. V poslední akci utkání se ocitl mladík Felipe Anderson, který ale také nemířil přesně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, tuttomercatoweb.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele