17. kolo
06.01.2015 18:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

AC Cesena - SSC Neapol 1:4

Neapol si s chutí zastřílela v Ceseně, kde rozdala opožděnou vánoční nadílku. O čtyři branky Partenopei se podělili dva hráči Neapole, když se trefil José Maria Callejón a dvougólový Gonzalo Higuaín. Třetím střelcem Neapole byl Marek Hamšík, ale velký podíl na brance měl nešťastně zasahující Daniele Capelli. Jediný zásah Ceseny stál za to a na kontě jej má Franco Brienza.

Postrachem většiny obranných řad v Evropě se stal Gonzalo Higuaín, který se pokoušel prosadit také v dnešním utkání. Ve druhé minutě povedeně vypálil, ale jeho střelu obránci zablokovali na rohový kop. Neapol na hřiště vkráčela s jasnou taktikou - nepůjčit soupeři míč. A to se jí dařilo systémem krátkých přihrávek, takže Cesena běhala prakticky celé minuty bez míče. Až po patnácti minutách se před brankáře Rafaela Cabrala snesl míč od Giorgiho, ale tím celá akce domácích skončila.

Cesena se pokoušela prosadit spíše střelami z dálky, což demonstroval také Valzania, který však vystřelil zpoza šestnáctky hodně nad bránu. Brankář Leali udržel soupeřovy útočníky na uzdě jen 28 minut. Po jejich uplynutí se míč ocitl postupně v moci několika hráčů uvnitř pokutového území domácích. Následovaly tři odrazy, které razantně ukončil přesnou střelou José Maria Callejón. Na jeho střelu neměl Nicola Leali nárok - 1:0.

Hostující Partenopei hráli ve velké pohodě, nadále kombinovali a Cesena je nijak výrazně nevyrušovala. Po dalším náběhu do vápna a odpískaném ofsajdu Callejóna převzal míč slovenský záložník Marek Hamšík a naservíroval jej na nabíhajícího útočníka Gonzala Higuaína. Ten se ocitl sám před brankářem, zvolil hokejový "blafák", kterým obešel bezmocného brankáře a následně zakončilo do prázdné brány - 2:0.

Cesena pochopila, že s Neapolí v dnešní formě bude náramně složité získat alespoň jeden bod. Přesto se pokoušela dostat zpět do zápasu. Brienzova dělovka z velkého úhlu jen těsně minula bránu. A na brankáře Lealiho se valil jeden útok za druhým. Soupeřovi hráči měli alespoň trochu solidárního cítění a nechali brankáře na chvíli vydechnout, když zvolili kombinaci vzad na beky. Po hodině klidných kombinací na půli Ceseny se na hřiště podíval belgický šikula Dries Mertens, odpočinout si šel Jonathan de Guzmán.

V tom se skóre znovu měnilo. Gól vstřelila Cesena do brány Ceseny. Rychlý protiútok Neapole hrající v úsporném režimu se dostal k Marku Hamšíkovi, který vypálil ke vzdálenější tyči brankáře Nicoly Lealiho. Balon by zřejmě mířil vedle tyče, ale ve snaze zastavit kulatý nesmysl jej do vlastní brány doslova "zavezl" domácí kapitán Daniele Capelli.

Dvacet minut před koncem byla Cesena zralá na vhození ručník do pomyslného ringu. Dostala totiž další ránu z milosti a katem byl opět argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Svůj druhý gól dnešního zápasu vstřelil tak, že si zpracoval nahrávku, obhodil si nejbližšího protihráče a namířil svou ránu do protipohybu brankáře Nicolu Lealiho!

Cesena se však přeci jen dočkala alespoň čestného zásahu, když se jí dostalo možnosti zahrávat volný přímý kop těsně před vápnem. Centrovaný míč mířil do druhé vlny, tam si naběhl zkušený záložník Franco Brienza a z voleje krásně propálil bezmocného brankáře Rafaela Cabrala. Víc už Cesena nestihla a po dalším debaklu je na posledním místě v tabulce se stejným počtem bodů jako Parma. Neapol se bodově dotáhla na třetí Lazio, má však horší skóre.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele