15. kolo
08.12.2013 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aktivnější Lazio prohrává díky brance Kamila Glika

Relativně rychlá branka polského obránce rozhodla o tom, že tři body zůstanou v Turíně. Tamní FC si totiž poradilo s římským Laziem, které však rozhodně nehrálo špatně. Přesto se budoucnost trenéra Vladimira Petkoviće opět dostává na přetřes.

Jediný gól dnes rozhodl o vítězi, přestože samotný výsledek rozhodně není vypovídající. Římané potřebovali uklidnit své fanoušky, kteří se pomalu začínají ozývat a demonstrují svou nespokojenost. Přece jen, tradiční celek se začal po delší odmlce prosazovat také v evropských pohárech, kam podle mínění mnohých jistě patří. Jenže na domácí scéně již tým trenéra Vladimira Petkoviće mnoho důvodů k radosti nemá a po dnešní prohře to nebude lepší. Lazio momentálně sídlí až na dvanácté příčce, zatímco vítězný Turín se posouvá na dohled páté Fiorentině.

Do zápasu rozhodně vstoupili hosté aktivněji, ale chyběla jim větší přesnost. Optickou převahu nedokázali Římané nijak demonstrovat, nahrávaly jim pouze statistiky v držení míče. Naopak to byli domácí hráči, kteří se ujali vedení. Po faulu argentinského štítového záložníka Lucase Bigliy se míč dostal až za záda hostující obrany a pohotový Kamil Glik již neměl problémy z bezprostřední blízkosti překonat bezmocného Marchettiho - 1:0 pro Granatu.

Odpověď Lazia se delší dobu nedostavovala, čehož mohl využít Alessio Cerci. Tahoun turínské ofenzívy se dostal k zajímavé střele, ale krátký byl na zákrok skvělého Federica Marchettiho. Biancocelesti se začali častěji tlačit před vápno hlídané Danielem Padellim, ale jejich centry stěží nacházely adresáta. A když už nějaká rozvíjející se šance mohla Římany posunout blíže k bráně, obvykle ji faulem zastavili hráči Turína. Do druhé půle již nenastoupil Bruno Pereirinha, který své místo věnoval talentovanému Keitovi. Jasný pokyn z lavičky coby posílení útoku dal fanouškům najevo, že Lazio hodlá o body ještě bojovat.

Ani rodák ze Španělska se dlouhou dobu nemohl prosadit, zastoupili jej tedy jiní. Zajímavým pokusem se prezentoval Lorik Cana, ještě blíže srovnání byl Hernanes. Střelu prvního jmenovaného chytil Padelli osobně, Brazilcova rána mířila těsně nad břevno. Turín si hlídal kýžený náskok, zatímco jej Římané obléhali. Po více než hodině hry si ale na své konto připsali další gólovou šanci domácí. Cerciho nepovedená rána ale situaci dva na jednoho pokazila. Deset minut před koncem napřáhl z větší vzdálenosti Antonio Candreva, ale ani jeho rána za zády Padelliho neskončila.

Tlak Lazia narůstal, především v poslední desetiminutovce se musel Padelli několikrát ostře dívat na bránící spoluhráče. Ti totiž nechali zakončovat hned několik soupeřových hráčů. V největší šanci se objevil Keita Baldé, ale bývalý hráč barcelonské juniorky se hrdinou pro hostující fanoušky nakonec nestal. Po prohře se ještě více posílily myšlenky fotbalové veřejnosti na možné odvolání trenéra Petkoviće - v Evropské lize má Lazio co napravovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kamil Glik mě moc nepotěšil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele