14. kolo
02.12.2013 21:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - SSC Neapol 2:4

Neapol zvládla veledůležité utkání na hřišti Lazia a díky výhře 4:2 udržela kontakt s čelem tabulky; Římané naopak zústávají v jejím bezútěšném středu. Hrdinou se stal dvoubrankový Gonzalo Higuaín, autor vítězné trefy. Partenopei vyhráli v Římě poprvé po pěti letech.

Už před začátkem utkání bylo jasné, že oba soupeři potřebují takříkajíc "nakopnout" - Biancocelesti uhráli v posledních čtyřech ligových duelech všehovšudy tři remízy, Neapol za sebou vláčela šňůru tří porážek ve všech soutěžích. Na obou stranách pak představovaly velký problém absence - Klose, Biava, Mauri, Hamšík, Zúňiga i Mesto byli mimo hru, a na hřiště se tak dostal i domácí Brayan Perea.

V prvních pěti minutách byla nejvýraznější akcí střela Antonia Candrevy, která prolétla kolem Reinovy branky a španělský gólman mohl děkovat své zadní tyči. Že se brankáři v úvodu nenudili dokazují i střely Hernanese a Callejóna, zatímco projektil Abdoulaye Konka prolétl těsně mimo.

Neapol byla po prvních 23 minut poměrně zakřiknutá, ale stačil jeden geniální Higuaínův moment a hosté se radovali z vedoucí branky: argentinský forvard se probil obranou Lazia, ustrážil bránícího Michaëla Cianiho a zasunul míč pod brankáře Marchettiho. Byl to první Pipitův ligový gól ze hry od 22. září.

Jenže radost hostujících fanoušků trvala pouze 60 vteřin - s Candrevovým pasem z pravé strany si obrana Partenopei neporadila, takže se neposedný míč dostal až k Behramimu, který jej smolně tečoval do své vlastní sítě. Vedení hostům se snažil vrátit Goran Panděv, ale Marchetti byl proti; domácí gólman následně vyrazil Insigneho střelu do cesty Higuaínovi, avšak jasnému gólu zabránilo Argentincovo ofsajdové postavení.

A šance se kupily i nadále - Hernanes se šťastnou náhodou dostal do situace 1 na 1 s Pepe Reinou, ale ztratil balanc a pálil mimo tři tyče, a také Candrevova rána z úhlu kolem neapolské brány pouze prolétla. Ihned po změně stran se vedení na stranu Lazia pokusil strhnout opět Hernanes, ale byl neúspěšný, stejně jako na druhé straně s dalekonosnou ránou Gökhan Inler.

V 50. minutě se Neapol dostala opět do vedení, avšak neobešlo se to bez kontroverze - přímý kop, který vedl ke druhé brance Partenopei, byl ze strany sudího odvážným rozhodnutím. Hosté však perfektně využili zaspání obrany Lazia, Maggio přihrál míč do cesty Panděvovi, a makedonský střelec z malého vápna neminul.

Ve druhé půli už vypadala Neapol nebezpečněji; Biancocelesti sice také hrozili, jako po Lulićově ráně do Reinovy náruče či Raduově nepřesném projektilu, ale poslední slovo měl nakonec Gonzalo Higuaín. Ten sice nejprve před prázdnou bránou trestuhodně zaváhal, ale v další šanci si už s Panděvovým pasem poradil bezchybně a ránou pod břevno poslal hosty do vedení 3:1.

Vypadalo to, že si Benítezův tým kráčí pro pohodové vítězství, nakonec však z toho ještě bylo drama - Baldé Diao Keita prosprintoval skrz neapolskou obranu a střelou do vinglu zkušeně snížil na 2:3. To se psala 88. minuta, a Lazio, které ucítilo šanci vyrovnat, vrhlo všechny síly do útoku; logicky mu tak zůstávaly díry v obraně, a jedné takové Neapol využila. Dries Mertens obral Cianiho o míč a nabil Callejónovi, který uzavřel skóre zápasu na 2:4.

Autor: Dominik Zezula / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
Mikesh

Teď mě sere , že ten pipita nakonec neskončil v Arsenalu, jemu je jedno jakou hraje ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele